Pécs a Fishingen
Pécs a Fishingen
Papp András / 2019-06-19 zene
A Fishing gyakorlatilag egy pécsi fesztivál, azzal a szépséghibával – vagy éppenséggel szépségével –, hogy Orfűn rendezik. A régió legnagyobb könnyűzenei eseménye pécsi zenekarokban sem szűkölködik, ezért pedig nem tudunk elég hálásak lenni a szervezőknek. Akinek jutott jegy a fesztiválra, és pécsi produkciókat nézne/hallgatna, itt egy kis segítség, amiből kiderül, kik, mikor és hol lépnek fel. Jó szórakozást! 

Június 19. szerda

Junkie Jack Flash – 19:00, Nagysátor

A Fishing első pécsi fellépője a Junkie Jack Flash. De nem csak ebben lesznek elsők: a Nagysátor programját is ők indítják, ők terítik le a helyszín partiszőnyegét a többiek elé.  

Lovasi András – 20:40, Eszik a dönert a nagyorrú lányok nagyszínpad

A leghosszabb és legrosszabb nevű színpadon mutatja be a fesztivál házigazdája a Tűzijáték délben című új szólólemezét.

Június 20. csütörtök

Csoki & Hipo – 14:00, Víziszínpad

Hivatalos fellépő lett a Csoki & Hipo! A zenekar véleménye a Fishinges koncertjükről: "A nagyszínpadon csak kiöregedett, pocakos rocksztárok játszanak, így mi nem illünk oda. Nekünk a hallgathatatlan macskazene terepe, a Víziszínpad jár." 

Kispál András és Püspöki Péter – 16:00, Magam adom színpad

A Made in Pécs Fesztiválon elmaradt a két rocksztár közös fellépése, most bepótolják! Érdemes korán kelni, igazi kuriózummal állunk szemben!

Cedar Knoll – 18:00, Nagysátor

A fesztivál Tehetségkereső játékán 3. helyezést ért el a Cedar Knoll, így jutottak fellépési lehetőséghez. Jelenleg ők a legjobbak a fiatal pécsi zenekarok közül, ezt bizton állíthatjuk. 

Kiscsillag – 19:50, Csavargó nagyszínpad

Úgy hisszük, mindenki megszeppenne, ha fő-fő színpados Kiscsillag koncert nélkül menne le a Fishing. Megszeppenésnek most sem lesz helye!

Június 21. péntek

Dörnyei Szabi – 15:00, Magam adom színpad

Biztosak vagyunk abban, hogy Dörnyei Szabi gitárjátéka egyből felébreszti a reggeli kómában ténfergőket. A Magam adom színpad felállítása a Fishing egyik legnagyobb húzása a múlt évből!

Takáts Eszter – 19:00, Fonó Borfalu

A legjobb helyszín a legjobb és legkedvesebb pécsi énekesnőnek! A koncerthez egy jéghideg rozé hosszút ajánlunk.

30Y (vendég: Kispál András) – 21:30, Csavargó nagyszínpad

Beck Zoliék új lemezüket, a „ki az akit még megölelnél” címűt mutatják be. Vendégművészük pedig olyan ínyencségeket ígér, hogy képtelenség kihagyni ezt a koncertet.  

Június 22. szombat

Kubalibre – 20:50, PMFC színpad

Ha még bírod a táncot az utolsó napon is, itt a helyed! Mulatós orckzene legendás pécsi arcoktól.

Mongooz and the Magnet – 22:00, PMFC színpad

Rögtön a Kubalibre után jönnek a Mongoozék, koncertjük zárja a Fishinges pécsi zenekarok sorát. De nem csak ezért érdemes megnézni őket, hanem mert piszok jó hangulatot szoktak csinálni.   

ételital
Teszteltük: Le Gourmet
 
film
Napszállta
 
lokál
Made in Pécs-díj 2016 – Az év terméke