Online Vadpörgés
Online Vadpörgés
Papp András / 2020-12-09 zene
A Vadpörgés elektronikus zenei csemegepultjáról idén senki nem falatozhatott, mert a járványhelyzet miatt az orfűi rendezvény elmaradt. A szervezők azonban nem tétlenkedtek, áthelyezték online térbe az offline élményeket. Etlinger Misivel, a Vadpörgés egyik szervezőjével beszélgettünk.

Hogyan éltétek meg a rendezvény lefújását?

Már tavasszal felkészültünk arra, hogy elmaradhat a Vadpörgés. Aztán július végén kijött a rendelet, hogy 500 fő feletti események nem lehetnek, ekkor lettünk biztosak benne, hogy le kell fújnunk. Mivel a Vadpörgés alapelvei között van, hogy mindenki számára elérhető legyen, nem gondoltuk opciónak, hogy kordonnal lezárjuk a területet és létszámlimitet szabjunk.

Becsületre méltó, hogy nem adtátok fel, és nem hagyjátok, hogy a közönségetek Vadpörgés-élmény nélkül maradjon. Ennek egyik eredménye egy podcast-sorozat, amit nemrég indítottatok.

Muszáj volt kitalálnunk valamit, hogy fennmaradjunk. Abból indultunk ki, hogy rengeteg kiváló fellépőnk volt az elmúlt két évben, és úgy éreztük, őket szeretnénk előtérbe helyezni. A podcast-sorozatok epizódjai egy-egy mixet tartalmaznak, illetve egy rövid beszélgetést a dj-vel a mixről, amelyek így vagy úgy, de a Vadpörgésre rezonálnak. Ezek heti rendszerességgel kerülnek fel a netre, lesz, aki a lemezgyűjteményét szellőzteti meg, és lesz, aki kontrollerkedik.

Ha jól tudom, készültök lemezzel és egy vagány videóanyaggal is.

Amikor Jankó Matyival és Hufnágel Gáborral összeraktuk a vírusra szabott koncepciót, a lemez volt az alap. A Vadpörgéseken a dj szettek mellett mindig nagy hangsúlyt fektettünk az live elektronikára, így sok remek producer fordult meg nálunk. Kiírtunk nekik egy pályázatot, és a legjobbnak ítélt 8 trekk rákerül az albumra, amit a pécsi Dióbél Kiadó vinylre is karcol. Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy ez létrejöhetett! Aztán készül egy kétrészes vizuális anyag is, a lemez A és B oldalához külön-külön. A tervek szerint decemberben jelenik meg az első rész. Fontos elmondani, hogy a lemez, a podcast-sorozat és a videó is az Erősödő Civil Közösségek támogatásával jött létre.

lokál
Portré: Tubák Csaba
 
lokál
Víz világnapi kolibrik
 
lokál
Eximó Jégrém: Guten Morgen, Herr Theodore!