Off The Hook
Off The Hook
Morvai Zsolt / 2015-11-11 zene
Pécs mindig is híres volt a zenekarairól, de az utóbbi két évben remek pécsi rockbandák kezdték el meghódítani a hazai színpadokat. Egyike a feltörekvő tehetségeknek az Off The Hook, akiknek a hírnév felé vezető útját már most kiváló kritikák szegélyezik. Kérdéseinkre Kárai Bence, a zenekar egyik gitárosa válaszolt.

Ha egy laikusnak kéne elmagyarázni a zenéteket, hogyan határolnátok be magatokat? Számítanak egyáltalán a kategóriák?

Általában, ha valakinek el kell mesélnünk, hogy milyen zenét játszunk, azt mondjuk rock. Persze ez nagyon sarkított, inkább a megszólalásunk rock, a stílusunk meg minden más, amiből éppen merítünk.

Nagyon magával ragadó zenét játszotok, amiben keverednek különböző stílusjegyek. Ezeket nehézséggel, vagy csont nélkül illesztitek össze?

Sosem stresszeltünk rá, hogy ezek a stílusjegyek keveredjenek, egyszerűen csak mindegyikünknek másfelé ágazik a zenei ízlése. Persze néha akadnak összetűzések is éppen ezért, de a végén mindig sikerül közös nevezőre jutnunk.

Márciusban jelent meg az első EP-tek, de máris számíthatunk egy újabbra. Mesélnétek erről?

A következő EP a Mess címet fogja viselni, és szintén öt számos lesz, mint az előző. Azért kapta ezt a címet, mert zeneileg vegyes felvágott. Lesz benne gyors indierock, pszichedelikus rock, blues, meg pop is. Már elkészültünk a koronggal, csak az utolsó simítások vannak vissza.

Jelentkeztetek a Talentométerre is, aminek decemberben lesz az elődöntője. Mikor kezditek a felkészülést?

Mivel még nem tudjuk, hogy bejutunk-e az elődöntőbe, ezért nem is akarunk előre inni a medve bőrére. Ha bekerülünk, azonnal nekiállunk a felkészülésnek, addig meg készülünk a fellépésekre, amikkel az albumot akarjuk majd megtámogatni.

Hova menjünk, ha legközelebb látni szeretnénk titeket a városban?

November 13-án a Big Bellben nagyon jó barátainkkal, a Lékkörel lépünk fel.

lokál
Törzshely: Beck Zaza – Szenes Klub
 
súgó
A Beton arcai VII.
 
súgó
Múzeum Utca Plusz