Made in Pécs Fesztivál – 2016-tól napjainkig
Made in Pécs Fesztivál – 2016-tól napjainkig
Papp András / 2023-01-02 zene
A 8. Made in Pécs Fesztivált szervezzük január 7-én. Az elmúlt 7 őrület már-már a feledés homályába vész, ezért most felidézzük, mi történt Made in Pécs Fesztivál-fronton az elmúlt években.

2016

Az első Made in Pécs Fesztivál 2016. január 9-én volt. A szervezés embertelen melót igényelt: el kellett hitetni a zenekarokkal, hogy a január eleje igenis jó időpont fesztiválozásra, és az sem volt könnyű, hogy reggel 10-re bárkit is felimádkozzunk a színpadra. Az első Made in Pécsen 89 fellépő volt, 5 helyszínen (Eozin, Nappali, Tititá, Pécsi Est, Szabadkikötő).

2017

Január 7-én, a második Made in Pécs Fesztiválon már 108 produkciót láthatott a közönség, ezért keresnünk kellett egy 6. helyszínt is, hogy mindenki színpadra állhasson. A Trafikra esett a választásunk. Ebben az évben kezdtük el azt, hogy a reggel 10 órás sávra húzóneveket tettünk, többek között Rudán Joe, Takáts Eszti, a Junkie Jack Flash és a Psycho Mutants is fellépett a korai órán.

2018

Nagy dobásra készültünk! Külföldi bandák meghívásával kívántuk színesíteni a zenei kínálatot. És ha már Pécs a magyar Liverpool, kézenfekvő volt, hogy Liverpoolból hívjunk meg produkciókat. Végül a Strange Collective, a Chinsniffer és Joe Topping & Scott Poley fogadta el meghívásunkat. Ebben az évben egyébként már 118-an léptek fel január 6-án, a harmadik fesztiválon.

2019

Ebben az évben Bécsből hívtunk vendégzenekarokat: a Schmieds Puls, a Those Goddamn Hippies és a MAIRA lépett fel a negyedik Made in Pécs Fesztiválon, 2019. január 5-én. A pécsi zenekarok száma tovább nőtt, már 125-en játszottak ezen a szép téli napon. Az Eozin időközben bezárt, ezért a Made in Pécs Caféba költöztettük az akusztikus koncerteket.

2020

Ebben az évben hívtunk meg először magyar várost vendégségbe. Első alkalommal Veszprémre esett a választásunk: Likó Marci, a Sub Bass Monster és az ÉSTE jött Veszprémből, plusz Erdélyből a Teddy Queen, a Szintaxis és a Harmadik zenekar, így a 130 (!) pécsi produkció mellett összesen 136 koncertet láthatott egy nap alatt a közönség. (Csak zárójelben jegyezzük meg, hogy a pandémia miatt ez volt az országban az egyetlen fesztivál (!!), az összes többi elmaradt.)

2021

Az eredeti időpontban, január elején szerettük volna megrendezni a 6. Made in Pécs Fesztivált, de a vírus tombolása miatt szó sem lehetett erről. Megpróbálkoztunk egy nyári fesztivállal. Július 17-én jött a Made in Pécs Fesztivál nyári kiadása, 137 pécsi fellépővel, plusz józsefvárosi (Ökrös Károly és zenekara, Animal Cannibals, Dos Diavolos) és eszéki (Mr. Dog, Blue Tambura Duo, Vanja i Nesvil Funk) vendégekkel, plusz egy új helyszínnel, a Sárkány Barlanggal, mert rekordsokan voltunk.

2022

Védettségi igazolvánnyal lehetett csak látogatni a 7. Made in Pécs Fesztivált, 2022. január 8-án. Közel 150 produkció lépett fel egy nap alatt, vendégeink Újvidék (Zbogom Brus Li, Vedran Ferizovic Trio, Beges Trio) és Debrecen (Gidnim’ Rém, Kori, The Crams) voltak. Látogatószámban durva csúcsot döntöttünk, elképesztő volt a hangulat reggeltől hajnalig.

2023

Január 7-én minden bizonnyal tovább fokozódik az őrület, hála nektek, a közönségnek, akik nélkül egy fabatkát sem ér ez az egész fesztiválosdi. Köszönjük, hogy jöttök, köszönjük, hogy szeretitek!

lokál
Létezik olyan, hogy valakinek túl sok könyve van otthon?
 
súgó
„A színészek életútjában Miller egy fontos állomás”
 
súgó
Pécsi Galéria 40