Végy két hobbiszakácsot, egy borászt, két operatőrt és egy hangmérnököt, zárd őket össze egy térbe, az eredményt pedig töltsd fel a Youtube-ra. Röviden valahogy így foglalnánk össze, hogyan készülnek a Boroskóla epizódjai. Tavaly október óta tizenhét videóban főzött és koccintott együtt Wirth Gabriella és Divéki Péter, Szabó Zoltán borszakértői jelenlétével. Minden alkalommal egy étel és egy kiválasztott bor kerül terítékre, de az aztán szívvel-lélekkel. A hobbiszakács páros egyszerűen elkészíthető receptekben utazik, amiket mi is könnyen megfőzhetünk otthon, és egy-egy videó után már azt is tudni fogjuk, a bevásárláskor melyik bort tegyük a hozzávalók mellé a kosárba. Ha pedig villantani akarunk a vacsi mellett boros tudásunkkal, akkor sincs más dolgunk, mint figyelmesen nézni az epizódokat – vagy akár a bortípusokról készült minisorozat különkiadást –, és máris röpködhetnek az olyan kifejezések, mint a fenolosság, vagy éppen menőzhetünk azzal, hogy tudjuk, mi a különbség a Syrah és a Shiraz között. A Boroskóla receptjeit – és természetesen a hozzájuk illő borokat – gyorsan vissza lehet keresni a weboldalukon is, de az élmény a videókkal teljes, ezért mi a Facebook követést és a Youtube feliratkozást is feltétlenül ajánljuk.