Jan Garbarek Group
Jan Garbarek Group
Morvai Zsolt / 2015-10-02 zene
A dzsessz és a világzene sosem volt a legemészthetőbb műfaj, hacsak az ember nem ásta le magát a stílus nagyon mélyre nyúló gyökereihez. Jan Garbarek viszont egy könnyed sétává változtatja az ismerkedést a könnyűzene ezen ágával.

A kilencvenes években lovaggá ütött úr már túl van azon, hogy beskatulyázzák bármilyen műfajba, az aktív karrierje során ugyanis annyi mindenbe belekóstolt már, hogy hangzásvilága elképesztően széles és színes. Koncertjei hangulatvilága csapong a rendezett káosz és a tökéletes nyugalom között, egyszerre játékos és komoly, de mégis sallangmentes, így teljesen az elméig és a lélekig hatol az előadás, valamint mindenki megtalálja magának azt, amit igazán kedvel a csapat zenéjében. 

A Jan Garbarek Group válogatott legénysége már hosszú ideje Garbarekkel zenél, hatalmas tudású muzsikus mindegyikük, így az unalom a koncerten ki van zárva. Rainer Brüninghaus billentyűssel húsz éve zenél együtt a mester, de vele tart világkörüli túráján Trilok Gurtu is, az ütőhangszerek világhírű nagymestere, valamint Yuri Daniel, a basszusgitár veterán virtuóza is.

Kodály Központ (Breuer Marcell sétány 4.) Október 4. 19:00. Jegyár: 3500-11900 Ft.

zene
Pécsi zenekarok a PEN-ről
 
lokál
Erdő így még nem ejtett rabul
 
súgó
I. Pécsi Piac Parádé