Junkie Jack Flash
Junkie Jack Flash
Papp András / 2016-10-05 zene
Szeptember elején jelent meg a Junkie Jack Flash második albuma. A zenekar frontemberével, Pető Szabival beszélgettünk az új lemezről, annak címnélküliségéről, a viszkis rablóról készülő filmről, és a JJF jövőjéről.

Áruljátok már el, mikor van időtök lemezt készíteni, amikor gyakorlatilag folyton a Nappaliban isztok?

Lehet, hogy nem iszunk folyton a Nappaliban?

Ez előfordulhat, hiszen a második lemezetek nemrég elkészült és nagyon frankó lett, gratulálunk! Milyen visszajelzéseket kaptatok eddig, és nektek hogy tetszik az új anyag?

Köszönjük!  Ez egy változatosabb lemez, úgy értem, különböző hangulatú dalok vannak rajta felsorakoztatva, így teljesen érthető, ha nem mindegyik jön be mindenkinek. Minden srácnak más a favoritja, de szerintem meg lehet találni a lemezen a kedvenceket. Szeretjük ezt az albumot, sokat tanultunk belőle, felkészített minket a harmadikra. 

Miért nem adtatok a lemeznek címet? Simán lehetett volna Bomba a címe, hiszen akkorát szól.

A Bomba kissé báli lemezcím lett volna. Ahogy mondtam, teljesen más minden dal hangulata, nem nagyon lehet egy címmel kifejezni milyen is ez a lemez.  Így nem is próbáltunk ráerőltetni semmit.

2017 tavaszán érkezik Antal Nimród új mozija a viszkis rablóról. A készülő film egyik betétdalát ti írtátok, sőt a filmben is feltűntök majd. Hogyan érkezett ez a felkérés?

Nem mi írtuk a dalt, csak mi játsszuk el. Fogarasi Lacika (Yonderboi) írja a film zenéjét, így ezt a dalt is. A felkérés az valahogy úgy nézett ki, hogy a végén két zenekar jött már csak szóba Nimródnál, elküldtük neki a Nincs póráz című dalt, az nagyon bejött neki. Lacika eljött a Kobucis koncertünkre, meghallgatott minket, imádta, azt´annyi. Nagyon örültünk ennek az egésznek, király volt a forgatás, jó volt együtt dolgozni ezekkel a született tehetségekkel, megtisztelő, komolyan, és közben még azt is megengedték, hogy jól érezzük magunkat.

A filmtől függetlenül, mit gondoltok, hol fog tartani a zenekar egy év múlva, 2017 végén?

Gőzerővel megyünk, nem érzem, hogy bármi elvenné a kedvünket. Koncertek, következő album, ilyesmi. Már írjuk a dalokat, minden patent.

A teljes album ITT hallgatható. 

ételital
Portugieser du Monde - Kóstolófesztivál
 
lokál
Portré: Kerekes Kornél
 
súgó
Bostoni Ifjúsági Filharmonikus Zenekar