Halott Pénz
Halott Pénz
Papp András / 2016-04-04 zene
Április 7-én jelenik meg az ország legnépszerűbb együttesének, a Halott Pénznek az új albuma Ülni, örülni, megőrülni címmel. A zenekar frontemberével, Marsalkó Dáviddal beszélgettünk az új lemezről, és a banda hihetetlen sikerének titkáról. 

Vágjunk a közepébe és kezdjük a beszélgetést egy sokak számára megfejthetetlen ördöglakattal! Mi a Halott Pénz elképesztő sikerének a titka?

Jobban tudnám, ha kívülállóként láttam volna az elmúlt tíz évet, de mindenképpen azt mondanám, hogy sok összetevőn múlik a siker. Kitartás, szerencse, rengeteg munka, a dalok, hogy talán jókor vagyunk jó helyen. Nagyon hálásak vagyunk, hogy ennyien hallgatnak minket, hogy ennyien járnak a koncertekre, és hogy a város ennyire büszke ránk!

Itt van az új albumotok, az Ülni, örülni, megőrülni című, amire három évet kellett várni. Tudatos döntés volt, hogy ilyen hosszú ideig várakoztassátok a rajongókat, vagy csak így jött ki a lépés?

Nem volt tervezett dolog, hogy három év után jön majd az új lemez, simán csak így alakult. A legutóbbi lemez óta megjelent klipes dalok egészültek ki egy 12 számos anyaggá, nagyon várjuk, hogy már mindenki hallja, hogy miken dolgoztunk az utóbbi időkben.

Mennyiben más ez a lemez, mint az előzőek voltak?

Annyiban talán hasonló, hogy zeneileg nagyon változatos anyag lett, sokféle hangszerelés, sokféle hangulat van rajta. Viszont több az élő hangszer, a gitár még dominánsabbá vált, illetve megjelenik pár új hangszer is, amit eddig nem használtunk.

Több formátumban is tervezitek kiadni az albumot?

Jelenleg csak digitális formában gondolkodunk, digitális platformokon lesz elérhető a lemez, és mint eddig mindegyik Halott Pénz album, egy idő után ingyenesen is letölthető lesz a honlapunkról.

Legközelebb a PEN-en léptek fel Pécsett. Várjátok már? Szeretitek a PEN-t?

Imádjuk a PEN-t! Tavaly is brutális hangulat volt, de reméljük, idén azt is überelni tudjuk!

lokál
Made in Pécs-díj 2019 – Közönségszavazás
 
súgó
Utazás a koponyám körül
 
súgó
PécsLIT Fesztivál