DAIDAI Bakelitrajongó négyesfogat
DAIDAI Bakelitrajongó négyesfogat
/ 2015-03-11 zene
Dögös house, egy kevés minimál, kis bűnözős funk és egy hangyányi disco – ez a DAIDAI receptje a tökéletes estéhez. A JourneyBlage, Komfort, NedManish és Peter Hyde alkotta négyesfogattal egyre többet lehet találkozni a pécsi éjszakában. A csapatból Balogh ’NedManish’ Andrással beszélgettünk.

Facebook oldalatokról kiderül, hogy 2013-ban alakultatok. Milyen apropóból?

Ez egy jó kérdés, még nem gondolkoztunk ezen. Csak egy jó bulit szerettünk volna összehozni, ahol kötöttségek nélkül zenélhetünk. Elhívtuk a barátainkat és egyszer csak azon kaptuk magunkat, hogy lement négy buli és egyre többen kíváncsiak ránk. Ezek után jött, aminek jönnie kellett…

Mind a négyen más zenét játszotok?

Igyekszünk, de sokszor lelünk rá ugyanazokra a zenékre. Ettől függetlenül mindegyikünknek megvan az egyedi hangzásvilága.

A legutóbbi Amperes bulitokban live szettetek volt. Hogy nézett ez ki?

Igen, egy LiveAct-tel kezdtük az estét. A koncepció az volt, hogy a saját zenéinket egyszeri és megismételhetetlen módon adjuk át a közönségnek, melyben a csapat minden tagja egyszerre részt vesz. Volt nálunk egy halom kütyü, többek között samplerek, dobgép, billentyűk és különleges hangok régi lemezekről. Nagyon élveztük, és a közönség is vette a lapot.

Mik a terveitek 2015-re?

A LiveAct-et egy következő szintre emelni, aminek elengedhetetlen feltétele egy közös stúdió. Egy olyan hely, ahol bármikor tudunk alkotni, szóval, ha tudtok egyet, ide vele! Ez azért lenne fontos, mert előkészítenénk a terepet egy saját kiadónak. Nagy bakelitrajongók vagyunk, ezért mindenképpen szeretnénk lemezen megjelenni. A bulikkal kapcsolatban pedig csak annyit, hogy továbbra is rendszeres fellépői leszünk az Amper Klubnak. Plusz idén nyáron is megrendezzük a saját szervezésű bulinkat, a Tettye Open Air-t.

Hol láthatunk titeket legközelebb Pécsett?

Március 14-én magasrepülés a pesti illetőségű Hi!Fly csapatával, április 11-én pedig Andrey Pushkarevvel fogunk együtt játszani az Amperben.

 

súgó
A lilahajú tündér
 
súgó
II. Karakulit Nemzetközi Árny-Játék Fesztivál
 
lokál
Székelyudvarhelyről Pécsre