Augusztusi koncertek Baranyában
Augusztusi koncertek Baranyában
Papp András / 2018-08-06 zene
Mivel augusztusban (is) roppant gyönge Pécsett a koncertfelhozatal, ezért az élőzene kedvelőinek muszáj kimozdulniuk a városból. Olyan baranyai fesztiválokat szedtünk egy csokorba, ahol kellő mennyiségben lehet könnyűzenét élvezni a nyár utolsó hónapjában is.

Palkonya Hangja

Augusztus 10-12. Palkonya. Jegyár: 3 napos bérlet a helyszínen: 12000 Ft.

Vadiúj fesztivál a gyönyörű Palkonyán, az Irie Maffia szervezésében. A világ minden tájáról érkeznek zenészek, akik – többek között – dél-amerikai cumbiát, afrobeat-et, reggae-t és hiphopot játszanak a fesztivál öt helyszínén, három teljes napon át. Délelőttől késő éjszakáig zenétől lesz hangos a falu, hiszen az Árpaföldön már 10 órától szól a zene, a Haraszti Birtokon lévő Soundsystem terasz 14 órakor indul, a pincesor és a Busa Pista hiphop bázis délután 4-kor startol, a fő helyszín, a Palkonya nagyszínpad pedig este 6-kor. Izgalmas, mi már nagyon várjuk, reméljük, lesz folytatása!

Made in Pécs tuti tipp: Los Mirlos (Peru) – aug. 10. 21:30. Palkonya Nagyszínpad.

Egyenesen az Amazonas dzsungeléből érkeznek a perui pszichedelikus őserdei cumbia zene koronázatlan királyai.

Abaliget Prog Camp

Augusztus 17-19. Abaligeti kemping. Jegyár: 3 napos bérlet elővételben: 5000 Ft.

Új fesztivál meseszép környezetben, az abaligeti kempingben. Hiánypótló kezdeményezés, hiszen kizárólag progresszív rock és metál bandák lépnek itt fel. A műfaj szerelmesei biztosan itt lesznek, de aki csak simán jó zenéket akar hallgatni csudajó emberek között, az se hagyja ki Abaligetet augusztus közepén!

Made in Pécs tuti tipp: Perfect Symmetry – aug. 19. 19:40.

Több mint 20 éve hirdeti a progresszív igét a pécsi banda. Ritkán koncerteznek, ezért abaligeti fellépésük kihagyhatatlan.  

Bőköz Fesztivál

Augusztus 23-26. Kémes, Szaporca, Tésenfa, Drávacsehi. Jegyár: az esti nagykoncertek kivételével az összes program ingyenes. Koncertbelépő a helyszínen: 2000 Ft, háromnapos bérlet: 5000 Ft.

A Bőköz Fesztivál négy ormánsági kistelepülés összművészeti rendezvénye, amely a falvak egyedi arculatára, jellegzetes hagyományaira, értékeire, a helyi aktivitásokra és az ökoturizmusra, valamint a fesztiválra meghívott művészek, művészcsoportok kreativitására épül. A minőségi, különleges fesztivált hagyományteremtő céllal először 2016-ban rendezték meg Magyarország gazdaságilag egyik legszegényebb, de értékeiben egyik leggazdagabb tájegységében. A fesztivál arculatához igazodva igazán különleges koncertek lesznek a Bőközben, de nem a populárisabb fajtából: Vujicsics együttes Szörényi Leventével és Tolcsvay Lászlóval, Csík zenekar, Bereményi Géza és Másik János, Sebő együttes, Muzsikás együttes. Ha teheted, ne hagyd ki, csodálatos élményben lesz részed!

Made in Pécs tuti tipp: Hobo – augusztus 23. Szaporca, Hétöles-tó.

A fesztivál 0. napján mutatja be Hobo készülő új lemezét, melynek címe „Hé, Magyar Joe”.

 

súgó
Játszd újra, Sam!
 
súgó
A fizikusok
 
súgó
Vincent van Gogh feketén-fehéren