9. Made in Pécs Fesztivál – Vendég: Szeged, Brno
9. Made in Pécs Fesztivál – Vendég: Szeged, Brno
Papp András / 2024-01-01 zene
Szegedről és a csehországi Brnoból hívtunk három-három vendégzenekart a Made in Pécs Fesztiválra. A vendégegyüttesek 30 perces műsorral állnak színpadra. Ismerkedjetek meg velük és fogadjátok őket szeretettel!

Szeged

Gypo Circus – január 6. 15:40, Szabadkikötő

A balkáni ethno, a gipsy, valamint a punk találkozása. A 2011-ben alakult Gypo Circus-szal új szín került fel a már elcsépeltnek hitt hazai folk-ska-punk vonulat palettájára. 

Hűvös – január 6. 22:00, Pécsi Est

A Hűvös egy alternatív pop/rock együttes. Zenéjükben ötvözik a hálószoba-pop elemeit a brit-rock gitárcentrikusságával. 2023 áprilisában jelent meg első nagylemezük, Mit keresek itt?? címmel. 

Hallgass bele ITT.

Dystopia – január 6. 24:00, Amper Klub

A progresszív modern metált játszó szegedi négyes fennállásuk során eddig három nagylemezt jelentetett meg. Legutóbbi albumuk, a Building Bridges a szakma és a közönség részéről is nagyon jó visszajelzéseket kapott.

Hallgass bele ITT

Brno

Barbora Hora – január 6. 17:40, Made in Pécs Café

Minimalizmus, szépen kidolgozott gitárdallamok: ő Barbora Hora énekes-dalszerző (fenti, nyitóképünkön). Egyedi hangján adja elő egy szál gitárral poetikus dalait, melyeknek visszatérő témája a mindennapok kihívásai, gyakran érzékeny, feminista szűrőn át.

Hallgass bele ITT.

Beach Bum – január 6. 19:40, Pécsi Est

Ha megveszel a Smashing Pumpkins-ért, a Dinosaur Jr.-ért, vagy úgy általában a 90-es évek legdögösebb rockbandáiért, megbolondítva egy kis alter életérzéssel, akkor a Beach Bum bulija kifejezetten neked szól! Legfrissebb albumukkal, a T-Rex Goes On Holiday-jel érkeznek.

Hallgass bele ITT.

Science Killer – január 6. 21:00, Amper Klub

A Science Killer gitárzenéjében kellemesen elegyednek pszichedelikus, shoegaze, noise és blues elemek. Repetitív ritmusok blues-ba ágyazva a kraut rock nyersességével, néha álmodozó, néha zajos gitártémákkal és énekkel.

Hallgass bele ITT.

lokál
A Pécsi Borvidék borászai: Pavlik Ödön és Barna
 
ételital
Enni borral 9. - kacsa, liba, bor
 
zene
Juniper Launches