Teszteltük: SteamCraft Sörkert & Bisztró
Teszteltük: SteamCraft Sörkert & Bisztró
Müllner & Kálmán Content Lab / 2020-09-09 ételital
Klasszikusokban erős.

A StreamCraft nyitáskor határozottan vállalta, hogy nemet mond az adalékanyagokra és felsőerjesztésű söröket készít. Meg is kóstoltuk. 

A dübörgő házhozszállítás közepette egy pillanatra nem tudjuk, hogy irodába vagy étterembe érkeztünk-e, de áthaladva a diszpécser központon egy napernyőkkel árnyékolt kertben találjuk magunkat. Az újrahasznosító ipari romantikának köszönhetően itt 3-4 óriási kábeldobból készültek a kerti asztalok. A meleg nyári délelőttön helyben fogyasztó vendégek csak mi vagyunk, de közben halljuk a számtalan címfelvételt is, hiába, a péntek már erősen pizza nap.

És van ebben a dombtetői helyben, még az irodai működés hátterével együtt is valami békés, ide már tényleg csak az jön, aki szeretne egy laza, nyári, frissen csapolt Summer Lime és My Cherry mellé egy jó rántott húst. Merthogy tévedés ne essék, ha van combfilé egy étteremben, amit jól ki is rántanak, akkor a húsélmény garantáltan jobb lesz, mintha mondjuk a melle húsát választottuk volna. És a SteamCraftban jól rántják ki a combfilét. A panko morzsát számos étlapon megtalálhatjuk, és alapvetően durvábbra-szilánkosabbra tört morzsát jelent. Sült krumplit és paradicsomsalátát választottunk mellé, mindkettő friss, üde kísérője volt a jól sikerült házias rántott húsnak.

Szeretnénk a pizzáról is írni, de sajnos túl sok teret és lehetőséget nem hagyott nekünk: kevésbé izgalmas, néhol megúszós, nem túl eredeti megoldás, nem állt össze a szalámi és a kukorica a nyers hagymával és a néhány szál rukkolával. És kávéért se ide jöjjünk. Ám a palacsinta a végén felüdülés. Mind a túrós, mind az epres jó arányú darab.

Meglepő módon tehát a klasszikusokban erős a Steam: rántott hús, palacsinta és egy jó hideg, izgalmas alapanyagú sör – ez a kombináció bármikor működik. És, hogy a panír is friss legyen, érdemes a kertbe elzarándokolni, hiszen a mégoly szélsebes házhozszállítás után már azért máshogy roppan.

Fátyol utca 1/A

K–Cs 11:00-22:00; P–Szo 11:00-23:00; V 11:00-20:00

Értékelésünk: 4/5

Számla

Summer Lime – pohár: 300 Ft

My Cherry – pohár: 300 Ft

Málnaszörp: 500 Ft

Panko morzsában sült csirke: 1900 Ft

SteamCraft pizza: 2110 Ft

Eperlekváros palacsinta (2db): 500 Ft

Túrós palacsinta (2db): 600 Ft

Kávé: 300 Ft

Összesen: 6510 Ft

lokál
Irány a Zselici Csühögő!
 
súgó
Rejtélyes éjszaka a hangszerek királynőjével
 
lokál
Kiss József-kilátó