Zsolnay Fényfesztivál
Zsolnay Fényfesztivál
szerk / 2022-06-29 súgó
A pécsi nyár legnagyobb attrakciója, a Zsolnay Fényfesztivál idén már mindenféle korlátozás nélkül, teljes pompájában és végtelen mennyiségű programmal várja a látogatókat. 

A legtöbbeket érdeklő program, a Zsolnay Light Art fényfestőverseny természetesen nem hiányozhat az eseményről, a Székesegyház homlokzatát a világ legjobb fényművészei háromdimenziós, mozgó fényalkotásokkal keltik most is életre.  

Napközben nemzetközi utcaszínházi programok szórakoztatják az érdeklődőket: Chiléből egy utánozhatatlan utcai bohóc, Argentínából légtornász-akrobaták és egy bűvész-zsonglőr, Olaszországból buborékcirkusz, Franciaországból pedig egy újcirkuszi előadás érkezik, de magyar művészek tűzzsonglőr előadásait is láthatjuk. A Széchenyi téren a svájci Panorama Kino Theatre társulat pécsi és budapesti színészekkel kiegészülve különleges, 360 fokban forgó mozit épít fel, ahol a szélesvásznú kép az utca, a filmsztárok pedig a színészek mellett a fesztivál látogatói lesznek.

A belvároson végigfutó Fény Útja 19 helyszínen festi meg fénnyel az utcákat, tereket, parkokat, épületeket, a Fény Útja Extra pedig kiemelt helyszíneken, exkluzív produkciókkal várja a még több káprázatot és látványt óhajtó vendégeket.

Végezetül pedig lesznek zenei programok is, fellép a Decolonize Your Mind Society, a Freakin’ Disco Kamaraelektronika, a Zagar, a Siblicity, Ari Dykier, DJ dork és Bernathy Zsiga is.

Több helyszínen, Július 7-10.

Részletes program ITT.

súgó
A hollókirály
 
ételital
Külvárosi gasztró: Megyeri Tanya
 
súgó
Jótékonysági egyházzenei hangverseny