Villányi Rozé Fesztivál
Villányi Rozé Fesztivál
/ 2017-07-04 súgó
Tegye fel a kezét, aki tud jobb nyári frissítőt egy jéghideg rozéfröccsnél! És ha mindez egy villányi remekből készül, az igazán perfekt!

Mi is lehetne jobb kikapcsolódás egy forró nyári hétvégén, mint egy villányi pincészet teraszán üldögélve szürcsölni a legjobb rozéfröccsöket? Ha mindez nem lenne elég csalogató a borvidéken tett látogatásra, akkor képzeljük el azt, hogy július 14-15. között a borvidék 23 borászata települ a Villányi Rendezvénytérre, hogy egy nagyszabású fesztivál keretében együtt ünnepeljék a legfrissebb rozékat. Lesz itt minden, mi szem-szájnak ingere. A minden igényt kielégítő gasztronómiai kínálat mellett a programok is kiemelt figyelmet érdemelnek.

Pénteken a pécsi berkekben már jól ismert Pixelplants nyitja a fesztivált, majd őket követi a színpadon Puskás Peti és zenekara, a The Biebers. Éjszakába nyúlóan lüktető latin ritmusokra lehet majd ropni, de nehogy kifulladásig, ugyanis a buli nagy része szombaton vár ránk, amit vétek lenne kihagyni.

Másnap érdemes már délelőtt Villány felé venni az irányt, ugyanis bortúra és sportprogramok is várják a látogatókat. A fesztivál csúcspontja délután a RozéMaraton futóverseny, ahol karneváli hangulatban, 3 km-es távot kell teljesíteni, ám nehezítésként 3 frissítő állomáson kötelező rozéfröccsöket fogyasztani. A szervezők a sofőrökre és a gyerekekre is gondoltak, akiket málnaszörppel várnak. Nevezési díj nincs, de a részvétel feltétele minimum egy rózsaszín ruhadarab viselése. Akik ennél merészebbek, és jelmezt is magukra öltenek, azokat a verseny után külön díjazza a zsűri. Érdemes tehát egy kicsit bevállalósnak lenni. Az este folyamán Dallos Bogi és az Anna & the Barbies koncertjét is meghallgathatjuk, majd éjszaka egy igazi karibi hangulatú partival zárul a rendezvény.

Tessék tehát bevésni a naptárba: július 14-15. Rozé Fesztivál – Villány.

(X)

lokál
Eximó Jégrém: El Fumador
 
zene
Mayberian Sanskülotts
 
lokál
Hajózzunk (autózzunk) hidrogénnel!