Varázsóra
Varázsóra
Papp Viktorina / 2019-06-07 súgó
Ugyan az idei tanévnek lassan vége, de az előrelátó szülők ilyenkor sem felejtik el, hogy a gyerekeknek nyáron sem árt egy kis agytorna – természetesen szigorúan játékos formában –, meg persze az sem rossz, ha együtt lehet a család, és közösen mozdulhatnak ki akár csak néhány órácskára is.

Szász János népszerű Varázsóra-előadásainak sikere évek óta töretlen, hiszen ahogy ő is mondja: a fizika nem egy unalmas tantárgy és képletek sokasága, hanem matematika mesés formában. Ez pedig számára nem jelent mást, mint izgalmas kísérleteket, ráadásul olyan interaktív előadások formájában, ahol garantált, hogy kétszer ugyanazt a műsort nem láthatjuk.

A Varázsórák helyszíne most is a Zsolnay Negyed Látogatóközpontjának 24-es terme lesz. Júniusban két tematikus előadással és a Legkedvesebb kísérletek fantázianevű műsorral várják a tudomány és a csodák szerelmeseit. Utóbbi – nevéhez hűen – az eddigi leglátványosabb, legkedveltebb kísérleteket válogatja egy csokorba, de természetesen most sem marad el a közönség kedvence: a meglepetéskísérlet. A kisebbek és a nagyobbak számára egyaránt érdekes előadásnál pedig garantált, hogy a szülők számára is tartogat meglepetést, még akkor is, ha az iskolai fizikaórákat ki nem állhatták. A június 8-i tematikus előadás témája az elektromosság és a mágnesesség lesz, ahol a „maguktól” világító fénycsövek mellett (Star Wars rajongók előnyben – a szerk.) megismerhetjük ElektRozit is, akinek egy haja szála sem görbül a veszélyes villámoktól sem. Ha kihevertük a megrázó élményt, június 22-én olyan filléres kísérleteket láthatunk, amelyek nélkülözhetetlen kellékei a hétköznapokban is megtalálhatók otthonunkban. Talán nem is gondoljuk, de remek, szórakoztató kísérlet állítható elő egy seprűnyélből, alufóliából vagy éppen pillepalackból. Nem is tudunk mást javasolni, mint azt, hogy ha tehetjük, mindenképpen látogassunk el az összes előadásra.

Látogatóközpont, 24-es terem (Zsolnay Kulturális Negyed) Június 8., 15., 22., 29. 14:30. Jegyár: 1000 Ft.

lokál
ÁTJÁRÓ 6. rész
 
lokál
Egészséges kalandok a természetben
 
lokál
Playback