Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó
Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó
promo / 2023-09-12 súgó
A 17. alkalommal megrendezésre kerülő pécsi táncünnep vendégelőadásaira most elsősorban a gyerekeket várják szeptember 15. és 18. között a Pécsi Nemzeti Színházba.

Szeptember 15-én, pénteken Csizmás kandúr tanulságos történetével indítja a programsorozatot a Bozsik Yvette Társulat; 16-án, szombat délután Vuk érkezik az Inversedance – Fodor Zoltán Társulat feldolgozásában (képünkön); 17-én, vasárnap Palya Bea Álom, álom, kitalálom című meséjének táncszínpadi változatával a Duna Táncműhely a néptánc és a népzene világába vezeti be a gyerekeket; 18-án, hétfőn pedig a Győri Balett társulata Max és Móric csínytevéseivel várja interaktív táncos előadással és mozgásfoglalkozással a kis közönséget. A gyermekelőadások helyszíne a Kamaraszínház, az előadások kezdete 17 óra.

A Pécsi Balett a nagyszínpadi bemutatóját is hagyományosan a Tánctalálkozó keretében tartja. Dubrovay László Kossuth-díjas Érdemes művész, a Nemzet Művésze Faust, az elkárhozott című táncdrámája szeptember 16-án 19 órakor debütál a Pécsi Nemzeti Színház nagyszínpadán. 

Pécsi Nemzeti Színház (Színház tér 1.) Szeptember 15-18.

Részletes program ITT.

Jegyvásárlás ITT.

(A XVII. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó a Pécsi Balett és a Pécsi Nemzeti Színház koprodukciójában, a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.) 

 

 

lokál
Made in Pécs-díj 2016 – Az év teljesítménye
 
zene
Ripoff Raskolinkov Band feat. Roberto Luti
 
lokál
1000 könyv