Rendezés
Rendezés
szerk / 2017-11-03 súgó
Az utóbbi évek egyik legjelentősebb határon túli előadásaként méltatja a kritika a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatának tavalyi bemutatóját, a Rendezés című produkciót, melyet maga az író, Bartis Attila állított színpadra

Ezt láthatja a Pécsi Harmadik Színház közönsége novemberben két alkalommal: 6-án és 7-én este hét órakor.

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata első ízben vendégszerepel a Harmadik Színházban. A nagy múltú teátrum előadása attól is különleges, hogy a marosvásárhelyi születésű Bartis Attila nemcsak írója a darabnak, hanem rendezője is. Műve egy író-rendezőről szól, aki megírja, mi történik a halála után a környezetével. ,,Arról szól, hogy a kimondhatatlan dolgok teszik tönkre leginkább az életünket” – avat a részletekbe a szerző. „A főhős mindenki helyett kimondja azokat a titkokat, amiket nem lenne szabad kimondani. És közben tisztában van azzal, hogy ebbe ő is belepusztul. A kimondható-kimondhatatlan játéka, az elfojtás romboló ereje nagyon fontos ebben a történetben, amely közvetlenül a rendszerváltás után játszódik, de bármelyik századba átemelhető.”

A 2016 januárjában bemutatott előadást a kritika az utóbbi évek egyik legjelentősebb színházi eseményeként emlegeti. Mi is jó szívvel ajánljuk!

Pécsi Harmadik Színház (Hajnóczy utca 41.) November 6-7. 19:00. 

(Fotó: Rab Zoltán)

súgó
Szamárfül családi fesztivál
 
lokál
Cobblers
 
ételital
Ünnep elvitelre