Pénteken ismét Kutatók Éjszakája Pécsett és Szekszárdon
Pénteken ismét Kutatók Éjszakája Pécsett és Szekszárdon
promo / 2015-09-23 súgó
108 előadó és 85 előadás várja az érdeklődőket a Pécsi Tudományegyetem pécsi és szekszárdi helyszínein, többek között fénykísérlet, 3D nyomtatás, drónröptetés vagy BL kvíz.

Szeptember 25-én ismét megnyílnak a Pécsi Tudományegyetem kapui, és izgalmas tudományok „mutatkoznak be” a nagyközönség előtt. Az Európai Unió által kezdeményezett programsorozat idén tizedik évfordulóját ünnepli Európában, Pécsett 8. alkalommal várják a tudományok színes világa iránt érdeklődőket. A kutatói pálya szépségeit, a műszaki és természettudományok tanulásának, illetve oktatásának fontosságát hangsúlyozó rendezvény minden korosztályt arra buzdít, hogy használja ki a lehetőséget, és pillantson be a hétköznapokon oly távolinak tűnő kutatóintézetek, laborok színfalai mögé.

A rendezvénysorozat számos eleme kapcsolódik az UNESCO által 2015-re meghirdetett Fény Éve akcióhoz, így a PTE Természettudományi Karán például Fényt az éjszakába! címmel rendeznek bemutatót, ahol fénnyel és elektromossággal történő izgalmas kísérletekben vehetünk részt. A változatos program a természettudományok titkai mellett a sport és a gasztronómia izgalmas kérdéseit is közel hozza.

Akit pedig egyik téma sem csábít igazán, az a Műszaki és Informatikai Karon három, de akár hét dimenziós épületmodellekkel, futurisztikus autókkal találkozhat, vagy drón segítségével ismerheti meg az informatika leglátványosabb kutatási eredményeit.

A Pécsi Tudományegyetem több helyszínen várja a tudománykedvelőket: Pécsett a Természettudományi Kar Ifjúság úti épületében, a Műszaki és Informatikai Kar Boszorkány úti campusán, illetve Szekszárdon, a Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar helyszínein. A programkavalkád szinte végeláthatatlan, egészen délutántól késő estig válogathat az érdeklődő biológiai, informatikai, fizikai, gazdasági, matematikai, genetikai, mérnöki, csillagászati témájú előadások és látnivalók közül.

ELŐZETES JELENTKEZÉS ÉS REGISZTRÁCIÓ

A Kutatók Éjszakáján való részvétel minden helyszínen ingyenes, de az évről-évre növekvő számú látogató miatt a szervezők javasolják az előzetes regisztrációt, melyet a pécsi programokra ide kattintva érhet el, a szekszárdiakra pedig itt tud jelentkezni.

lokál
Kedvenceink kedvencei 3. - Kiss Tibor Noé
 
súgó
Kendlimajor
 
zene
Slovenia Calling