Pécsi Nyári Színház
Pécsi Nyári Színház
M / 2015-06-02 súgó
Június 20 és augusztus 8 között ismét lesz Pécsi Nyári Színház. Az 1978-ban alapított fesztivál idén is színes programokkal várja a közönséget. Lesz néptánc, musical, vígjáték, zenés bűnügyi bohózat és elgondolkodtatóbb előadások is. Vidákovics Szlávennel, a Pécsi Nyári Színház igazgatójával beszélgettünk.

Milyen darabokból áll össze az idei repertoár?

A Mecsek Táncegyüttes 60 éves jubileumi műsora lesz a nyitóelőadás. Utána jön két nagysikerű produkció, az Abigél, Trokán Péterrel, Schlanger Andrással, Gregor Bernadettel, amit két évvel ezelőtt már láthatott a pécsi közönség, de akkora sikere volt, hogy úgy éreztük, idén újra meg kell hívnunk őket. A Bánfalvy Stúdió előadásában a Ma estére szabad a kecó című Ray Cooney-John Chapman bohózatot is elhozzuk, amiben Hujber Ferenc, Kiss Ramóna és Gesztesi Károly szerepelnek. Látható lesz a Pódium Színház Charley nénje című produkciója is. Itt lesz a L’art pour L’art társulat, akik idén a Best of műsorukkal jönnek. Mohácsi János rendezésében most készül Budapesten a Hair című musical, aminek ez lesz az első vendégszereplése vidéken. A szereplők között ott van Szabó Kimmel Tamás és Mátyássy Bence. A Fogi Színház, mint minden évben, idén is vendégszerepel nálunk, valamint műsorra kerül Ken Ludwig Botrány az operában című vígjátéka is. Az Orlai Produkciós Iroda Aranytó című előadásában újra látható lesz Pécsett Vári Éva, ami számomra nagyon nagy öröm. Az idei Nyári Színházat pedig a Lulu című zenés bűnügyi vígjátékkal fogjuk befejezni, melynek Koltai Róbert a rendezője és egyben főszereplője is.

Saját produkcióval is készültök?

A Pécsi Nemzeti Színházzal közösen visszük színre Böhm György rendezésében Ray Cooney Család ellen nincs orvosság című darabját, aminek a címe nálunk Vészhelyzetben lesz. A főszerepet Besenczi Árpád alakítja, aki mellett a Pécsi Nemzeti Színház színművészei játszanak majd. Az előadás nagy premierje a Nyári Színházban lesz, aztán ősztől felkerül a Nemzeti Színház műsorára is.

Mik lesznek a helyszínek?

A Káptalan utcai szabadtéri színpadon lesz az összes előadás, mivel a Pécsi Horvát Színház Anna utcai épülete még felújítás alatt van, így az ottani játszóhelyet még nem tudjuk igénybe venni. Minden előadás este 9-kor kezdődik és összesen 17 estén lesz műsor.

Idén is lesznek OFF programok?

Tavaly nagyon jó visszhangja volt az OFF programoknak, amiben diákszínjátszóknak adtunk teret, ezért idén is folytatjuk ezt a kezdeményezést és a hivatalos műsor mellett OFF programokat is szervezünk.

lokál
Fennállásának 10. évfordulóját ünnepli a Lafarge
 
lokál
Civileket támogattunk
 
zene
Maribou State (UK), Passed DJ set, BETWIXT