Pécsi Fotóhetek 2020
Pécsi Fotóhetek 2020
Prim Péter / 2020-11-03 súgó
A város kulturális életéhez mindig is hozzá tartozott a rangos hazai és nemzetközi szerzőket felvonultató fotográfiai seregszemle, amelyre az alkotók és a befogadók is nagy érdeklődéssel készültek.

Az internet egyre erősödő térhódítása okán ez az érdeklődés sajnos az elmúlt évtizedben szinte teljesen háttérbe szorult. Azt a különös korszakot éljük, amikor mindenki számára adott és természetes a fotografálás, és az elkészült képek minél nagyobb körben történő bemutatása. Ezért is válik újra egyre fontosabbá a magasabb képi-esztétikai tartalmakat, üzeneteket hordozó valóságos képek kiállításokon történő bemutatása. Az ilyen befogadás egyik legbensőségesebb üzenete az, hogy a jó és értékes kép szemlélése közben mintegy másodlagos alkotóként a szerző helyébe tudjuk képzelni magunkat. Ebből a meggondolásból indul útjára a Pécsi Fotóhetek programsorozata a már szinte elfeledett Kortárs Magyar Fotográfia szellemi utódaként. A Pécsi Fotóhetek a Trezor Rendezvényházban kezdődik egy megnyitóval, majd több helyszínen szinte naponta nyílnak a hét során folyamatosan a tárlatok, lesznek filmvetítések, beszélgetések és találkozások. Végül egy jótékonysági fotográfiai aukcióval zárul a programsorozat decemberben.

Megnyitó : November 4. 19:00. Trezor Rendezvényház (Király utca 11.)

A Pécsi Fotóhetek kiállításainak helyszínei: Trezor Rendezvényház, m21 Galéria, I Love Pécs Café, P’artisan Café, Reggeli, Főtér, Nana Bistro & Bar, Made in Pécs Café.

(A képen Ries Abigél munkája látható)

 

zene
Psycho Mutants, Deep Glaze
 
lokál
Covid-19? A válasz: selyemmaszk
 
lokál
Legyen idén is Vince patak regatta!