Pécs arcai – A Focus Csoport kiállítása
Pécs arcai – A Focus Csoport kiállítása
Maljusin Mih / 2015-12-14 súgó
A több mint 35 éves múltra visszatekintő pécsi Focus Csoport a legendás, hetvenes évekbeli Mecseki Fotóklub köreiből jövő egyesülés. Az 1978-as alapítók között olyan neveket találunk, mint Borbély Tamás, Cseri László, Harnóczy Örs, Kálmándy Pap Ferenc, Kovács Attila, dr. Lajos László vagy Marsalkó Péter.

Történetüket nemzetközi és országos jelentőségű szereplések szegélyezik Szentendrén és Párizsban, Szombathelyen és Isztambulban. 1983-ban Versképészet címmel költőkkel közös kötetet jelentettek meg, hogy aztán 2009-ben, pár évtizedes szünet után, újabb képekkel jelentkezzenek. A 35 éves, kerek évfordulóra összegző albummal rukkoltak elő, amit annak rendje és módja szerint az évtized egyik legjobb fotóalbumának díjával tüntettek ki.

December 18-án 17 órakor a Pécsi Galéria Széchenyi téri kiállítótermében nyílik legújabb dobásuk Pécs arcai címmel. 100 jeles, helyi személyiség arcképét nézhetjük meg elsőrangú tálalásban, a kiállítást Páva Zsolt polgármester és Vincze Balázs, a ZSÖK Nkft. ügyvezetője nyitja meg. Annak sem kell csüggednie, aki a megnyitóra nem ér oda, a tárlat egészen 2016. január 24-ig tekinthető meg, helyi arcokkal, egyetemes tekintetekkel.

Pécsi Galéria (Széchenyi tér) December 18.–január 24. Jegyár: 500 Ft, diák, nyugdíjas 250 Ft.

(Fotó: Marsalkó Péter)

ételital
A nagy kakaóscsiga-párbaj
 
súgó
Pécsi Nyári Színház
 
lokál
Legyen élmény a főzés!