Orgonák Éjszakája
Orgonák Éjszakája
Papp András / 2023-07-30 súgó
Az orgona a keresztény kultúrkör egyszerre legismertebb és legláthatatlanabb hangszere. Nem véletlenül nevezik a hangszerek királynőjének – különleges hangzásvilága annak ellenére is ismerős mindenki számára, hogy legtöbbször jóval a hallgatóság felett, a templomok karzatán foglal helyet.

A Filharmónia Magyarország missziójának tekinti, hogy minden korosztály számára elérhetővé tegye a klasszikus és kortárs zenét, közel vigye azt mindenkihez. Ezt a célt szolgálja az Orgonák Éjszakája elnevezésű programsorozatuk is, ami ennek a nem mindennapi hangszernek a sokoldalúságát és izgalmasságát hivatott bemutatni. 2019 óta minden év augusztusának első szombatján (idén tehát augusztus 5-én) a közönség igazán rendhagyó módon találkozhat orgonazenével, felejthetetlen élményt nyújtva ezzel azoknak, akik ismerik és kedvelik a hangszert, de azoknak is, akik véletlenszerűen botlanak a dallamaiba.

Pécsett a Zsolnay Negyed ad helyet a napközbeni programoknak. 11 órakor egy hűsítő, rendhagyó zenei séta indul, ahol érdekességek mellett természetesen orgonamuzsika is felcsendül. (Belépő: 1600 Ft.) 17 órakor a Planetáriumba várják az érdeklődőket egy rendhagyó planetáriumi előadásra, ahol főszerepben lesz a csillagos égbolt és az orgonaszó. (Belépő: 1500/1800 Ft.)

Az esti nagykoncert a Kodály Központban lesz. 20 órától a Hollywood fényei című hangverseny hallható, ahol közreműködik orgonán Verbay Zsolt, hegedűn és thereminen Illényi Katica, zongorán pedig Bundzik Steve. Jegyár: 3900 Ft.

Több helyszínen, augusztus 5.

További infók és részletes program ITT

lokál
Portré: dr. Árkovits Amaryl
 
lokál
Lejtőn felfelé
 
súgó
Nyáresti térzenék