Orgona – újragondolva
Orgona – újragondolva
szerk / 2018-04-11 súgó
Etienne Walhain orgonaművész és László Boldizsár énekes közös koncertet ad a Bazilikában. A különleges zenei fúzió egyedi élményt ígér a zenerajongóknak.

Szokatlan partnereket választ a hangszerek királynője maga mellé a Filharmónia Magyarország Orgonabérletének hangversenyein. A fenséges orgona hangja harmonikával, hegedűvel vagy éppen csodálatos énekhangokkal együtt csendül fel a Székesegyházban

A nyitóhangversenyen a belga Etienne Walhain orgonaművész és László Boldizsár (képünkön) operaénekes közös produkcióját hallgathatja meg a közönség. A számos zenei díjat nyert, jelenleg koncert-orgonista karrierjét építő belga művész játékában sajátosan ötvözi az orgona egyedi hangzásvilágát a színházi és zenekari hangulat megteremtésével. Ebben egyenrangú partnere László Boldizsár, aki a vokális műfajok széles skáláján mutatta már meg tehetségét. A Cotton Club Singers alapítótagja 2008-ban debütált magánénekesként, azóta számos szerepet énekelt nagy sikerrel. Rendszeresen fellép a Magyar Állami Operaházban, a pozsonyi Szlovák Nemzeti Operában, a Győri Nemzeti Színházban, a Pécsi Nemzeti Színházban, a Szegedi Szabadtéri Játékokon és Kassán.

Bazilika (Dóm tér) Április 17. 19:30. Jegyár: 2400-3400 Ft.

ételital
Teszteltük: Next Step Coffee
 
zene
Ten years before in Pécs: Hello Hurricane, Kloggs, Nyilas Reni & Ők
 
lokál
Mesél a város – Kiss Tibor Noé: Az éjszaka mindenhol csöndes és sötét