OFF-Biennálé: A kút és az inga
OFF-Biennálé: A kút és az inga
szerk / 2017-09-27 súgó
Az OFF-Biennále Budapest egy nemzetközi kortárs művészeti esemény, Magyarország legnagyobb civil, független művészeti kezdeményezése.

A kétévente megvalósuló rendezvény alulról szerveződve, hálózatosan működik, művészek, alkotócsoportok, kurátorok, galériások és műgyűjtők együttműködésében valósul meg. 2015 tavaszán az első OFF-Biennále Budapest öt hét alatt több mint 100 helyszínen közel 200 programot mutatott be, melyen 22 ország több mint 350 művésze vett részt.

Idén Pécs is becsatlakozik a rendezvénybe, a SosemArt Kulturális Egyesület A kút és az inga címmel kiállítást rendez. A nem kimondottan paradicsomi jövőképet felvillantó kiállítás szeptember 29-én 19:30-kor nyílik a Reggeli galériaszintjén. A Berlin-Lipcse-Toronto-Budapest-Pécs tengelyen szerveződő kiállítás alkotói nagy részben külföldön élő pécsi és budapesti művészek, munkáik lokális és globális folyamatokra egyaránt reflektálnak. A kiállítók Borsos Lőrinc, Fridvalszki Márk, Kolozsvári Csenge, Kovács Balázs "XRC", Lovas Péter, Maljusin Mihály, Szilágyi Kornél, Szolga Hajnal és Vándor Csaba lesznek. A tárlatot 20 órától a Nappaliban zenei program kíséri, a zenét Szovjet szolgáltatja. Másnap 18 órakor, ugyancsak a Nappaliban irodalmi-filozófiai est egészíti ki a kiállítást, melyen Havasréti József, Keresztesi József, Kiss Tibor Noé, Miklósvölgyi Zsolt és Nemes Z. Márió vesz részt.

Reggeli galériaszint (Király utca 23-25.) Szeptember 29.-október 5. Ingyenes.

 

lokál
Portré: Gilbert Varga
 
súgó
Don Quijote (DoNkiHÓtE)
 
ételital
Törzshely: Novák Gábor - Eleven bor&tapas