Öcsém, facsiga! – Escargo Hajója Színházi Nevelési Szövetkezet
Öcsém, facsiga! – Escargo Hajója Színházi Nevelési Szövetkezet
/ 2017-10-11 súgó
A csiga lassú, de biztosan halad, hátán hordva a házát csíkot húz, nyomot hagy maga után, hatással van környezetére – kicsi mérete ellenére. Zavarbaejtő és különleges név egy alternatív színházi műhely számára.

Az Escargo Hajója 10 éve működik Pécsett, és „fedélzetére” a környezetéből kinövő színjátszók léptek. A különösen a dél-magyarországi régiót bejáró társulat normál előadásai, felolvasószínházi produkciói is sajátosan escargósak: kicsavart formákkal, dramaturgiával, vagy nyelvezettel mutatnak tükröt. A jubileumi évadra a Tóth Zoltán vezette legénység 2017 őszén: Fábián Gábor író-rendező-színész, az ifjú Kocsis Zsófia bábszínész, Keresztény Tamás színész (a Bekvart zenésze), Fenyvesi Mihály és Szabolcsi Marcell drámapedagógus, Zewde Eszter és Nagy Emese drámainstruktorok és Rátkai Andrea művészeti menedzser. Bacskó Tünde, Bogárdi Aliz, Ákli Krisztián is játszik egy-egy escargos produkcióban, Varga Orsolya bábszínész pedig az Escargo mellett működő művészeti iskola tanári gárdáját erősíti. A társulat négy új saját bemutatóval és egy, a Bóbita Bábszínházzal közös előadással jelentkezik. Évadnyitó színházi estjüket szakmai partnerük otthonában, a Bóbitában tartották szept. 21-én. A sajtótájékoztató nyomán rögtön két előadással kínálták meg közönségüket: a Szociopoly 2.0 mellett a Tenyészdúc című előadásuk premierjét is megtartották.

A társulat pályázatot hirdetett a középiskoláknak: előadásaikat díjmentesen „viszik házhoz”, de magyarázatot kell adniuk, mivel járul hozzá a kiválasztott escargos előadás közösségük problémáinak megoldásához. A társulat egyetemi csoportot is indít: 1-2. évfolyamos hallgatókat várnak, akik a tanulás mellett vállalni tudják a heti rendszerességű próbákat!

escargohajoja@gmail.com, 70/43-111-63, pecsiszinhaz.hu; Facebook: Escargo Hajója

(X)

zene
Pécs a kabalánk
 
lokál
Új Libri
 
zene
Pécsi zene – A siker titkának nyomában