Nyári baranyai fesztiválok
Nyári baranyai fesztiválok
Papp András / 2022-06-07 súgó
A nyárral együtt szépen-lassan bekúszik életünkbe a fesztiválszezon is. Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány nagyobb baranyai rendezvényt, amit nem érdemes kihagyni. Boldog, bolondos nyarat és jó fesztiválozást kívánunk!

JÚNIUS

Prog Camp: június 23-25. – Szigetvár, Kemping

Progresszív rock és metal minden mennyiségben, festői környezetben. Három nap, 15 koncert, közte a Perfect Symmetry, a Broken Memory és a Walk Among Giants. És mindez egész olcsón: a három napos bérlet csak 7000 Ft.

Fishing on Orfű: június 29.-július 2. – Orfű, Panoráma Camping

A régió legnagyobb és legfainabb könnyűzenei fesztiválja a legmenőbb magyar zenekarokkal. Az idei kínálatban Péterfy Bori & Love Band, Pál Utcai Fiúk, Bohemian Betyars, Kicsillag, 30Y – és még nagyon sokan mások.

JÚLIUS

SzigetVáRock: július 8-9. – Szigetvár, Kemping

Szerethető fesztivál helyi és pécsi bandákkal: The Small Town Foxes, Sirens Chant, Pokoltornádó, Hell City, New Divide, plusz még sok jó banda, jó arcok, jó hangulat, jó italok. 

Villányi Rozé Fesztivál és RozéMaraton: július 8-10.

Az ország legrózsaszínűbb eseménye! A koncertek, gyerekprogramok mellett a borvidék legjobb rozéi várják a fesztiválozókat, de természetesen megrendezik a többezer futót vonzó buli-futóversenyt, a RozéMaratont és a profi futók körében egyre népszerűbb hivatalos negyed- és félmaratont, az Ördögi Kört is.

Toxic Weekend: július 7-9. – Orfű, Panoráma Camping

Egy új fesztivál, ahol nagyon komoly punk/HC foglalkozás várható. The Exploited, Agnostic Front, Discharge, Terror, Cockney Rejects – csak néhány név a világszínvonalú line-up-ból.   

AUGUSZTUS

Ördögkatlan Fesztivál: augusztus 2-6.

Nagyharsány, Beremend, Villánykövesd, a Vylyan-terasz és a Mokos Pince ad otthont kedvenc összművészeti fesztiválunknak, amit semmi pénzért nem hagynánk ki. Ráadásul majdnem kerek évfordulót ünnepel a Katlan, ugyanis idén 15. alkalommal tudunk összejönni, hogy megünnepeljük a kultúrát, a minőséget és az emberséget.

Sokac Babfőző Fesztivál: augusztus 6. – Mohács

Több mint két évtizede a Mohácsi Sokacok Olvasókörének tagjai augusztus első hétvégéjére szervezték meg a mohácsi népi és nemzetiségi hagyományokat felelevenítő Sokac Babfőző Fesztivált. A rendezvény köszöntőkkel indul a Sokac Negyed utcáiban, miközben megkezdődik hagyományos technikával, agyagedényben a babfőzés. A gasztronómia mellett kulturális- és kézműves bemutatók színesítik a programot. Az este utcabállal zárul.

 

lokál
Tettyei Romok: Lehajtott fejek
 
zene
Felső Tízezer, xy Flies
 
súgó
Múzeumok Éjszakája