Múzeumok Őszi Fesztiválja
Múzeumok Őszi Fesztiválja
szerk / 2016-09-26 súgó
Háy come Beck – azaz Háy János és Beck Zoli interaktív estje a Modern Magyar Képtárban, emellett tárlatvezetések, kirándulások, új kiállítások és sok-sok más is lesz Pécsett a Múzeumok Őszi Fesztiválján 2016-ban. Például megnyílnak a sokat emlegetett, rejtélyes belvárosi középkori pincék is.

Érdemes böngészgetni a közel két hónapos eseménysorozat programjai között (www.jpm.hu), mert a legkülönfélébb korosztályú és érdeklődésű emberek is megtalálják benne a kedvükre való elfoglaltságot.  Mivel a Janus Pannonius Múzeum is csatlakozik a Mozaik Múzeumtúra országos roadshowjához, így október 7-én (többek között) szakmai és rendhagyó tárlatvezetések, valamint Háy János és Beck Zoli fellépésével interaktív est, továbbá kreatív irodalmi és képzőművészeti programok lesznek hat helyszínen.

Október 15-én a JPM Modern Magyar Képtárának anyagát jelmezbe bújtatott amatőr színészek mutatják be; találkozhatunk kiállítást látogató műkedvelőkkel, műkritikusokkal, művészekkel.

A töretlen népszerűség miatt a szervezők idén is megnyitják a középkori káptalani lakóházak pincekapuit: október 11-én és 18-án öt alkalommal (10.00; 11.00; 14.00; 15.00; 16.00) kalandozhatunk a misztikus földalatti világban. A látogatáshoz előzetes regisztrációra (e-mail: tillai.gabor@jpm.hu), és egy zseblámpára is szükség van!

A Néprajzi Múzeumban Balogh János és Gunszt Andrea Hegyaljától Tótországig (Tánchagyományok és táncos népszokások a történelmi Baranyában) II. című kötetét mutatják be október 27-én (15.00), majd ugyanott, november 3-án (16.00) megnyílik az Idegen ég alatt – Oroszföldön meggyötörve... című kiállítás, amely a szovjet kényszermunkára elhurcolt magyarországi fiataloknak állít emléket. November 13-án, ugyancsak a Néprajzi Múzeumban a hathetes adventi programsorozat nyitórendezvényeként meggyújtják az első adventi gyertyát.

Részletes program ITT.

film
Jupiter felemelkedése
 
lokál
Pécs Anno
 
lokál
Tisztelet a hősöknek!