Lányok, fiúk
Lányok, fiúk
szerk / 2024-04-10 súgó
Lovas Rozi egyszemélyes előadása a Loupe Színházi Társulás vendégjátékában április 19-én látható a Pécsi Harmadik Színházban. Dennis Kelly Lányok, fiúk című darabja kihagyhatatlan!

Az előadásban egy nő mesél életről, halálról, szerelemről. A férfiak beszédes némaságáról. Egy felívelő és egy lefelé csúszó életpályáról. A gyerekek kiszolgáltatottságáról. Arról a gyilkos labirintusról, amit közösen építettünk pár ezer évig, fiúk és lányok.

Dennis Kelly jellemző írói eszköze a késleltetés, a feszültség fokozása, a kiszámíthatatlan fordulatokra építő hatáskeltés – aki egy Kelly-darab cselekményét előre elmeséli, az egyéb aljasságokra is képes, úgyhogy mi is befejezzük a történet kibontását.

A Lányok, fiúk egyetlen ária bravúros hangnemváltásokkal, egy stand-up tragedy: hiszik-e vagy sem, időnként nagyokat fognak nevetni, de a sírás sincs kizárva.

Az előadást Horváth János Antal rendezte.

Pécsi Harmadik Színház (Hajnóczy József utca 41.) Április 19. 19:00.

Nagyító

A Loupe Színházi Társulás egy friss, független formáció, amelyet nem köt sem intézmény, sem állami vagy önkormányzati forrás. Olyan előadásokat hoznak létre, amelyek Magyarország égető társadalmi problémáit, kibeszéletlen tabutémáit dolgozzák fel. A Loupe szó nagyítót, prizmát jelent. Céljuk, hogy a színház eszközein keresztül olyan témákat „nagyítsanak” fel, amelyekről a hétköznapokban könnyebb lenne nem beszélni.

súgó
Nemzetközi Tavasz
 
súgó
Ligetit ünnepli a magyar klasszikus zene napján a PFZ
 
lokál
Helyben lettek sikeresek