Kik lesznek Libri irodalmi díjasok?
Kik lesznek Libri irodalmi díjasok?
/ 2018-04-06 súgó
A Libri Könyvkereskedelmi Kft. által 2016-ban alapított elismerés az előző év legjobb szép- és tényirodalmi könyveit díjazza. A 2017-ben megjelent, a díj követelményeinek megfelelő 143 szép- és tényirodalmi alkotásból 107 neves közéleti személyiség szavazatai alapján alakult ki az a tízes lista, amire idén a zsűri és a közönség is szavaz.

A közönség és a zsűri a következő tíz könyvből választhatja ki azokat, melyek 2018-ban elnyerik a Libri irodalmi díjat és a Libri irodalmi közönségdíjat: BÖDŐCS TIBOR: Addig se iszik című paródiakötete, FÖLDÉNYI F. LÁSZLÓ: A melankólia dicsérete című esszékötete, KEMÉNY ISTVÁN: Lúdbőr című esszékötete, NÁDAS PÉTER: Világló részletek I-II. címmel megjelent memoárja, PARTI NAGY LAJOS: Létbüfé című verseskötete, PEER KRISZTIÁN: 42 című verseskötete, SPIRÓ GYÖRGY: Kőbéka című regénye, TOLNAI OTTÓ: Nem könnyű című verseskötete, TOMPA ANDREA: Omerta című regénye, és VIDA GÁBOR: Egy dadogás története című önéletrajzi regénye.

A zsűri tagjai: Bálint András színész; Beck Zoltán a 30Y énekes-gitárosa, egyetemi adjunktus; Fullajtár Andrea színész; Károlyi Csaba irodalomkritikus, az ÉS főszerkesztő-helyettese; valamint Szilágyi Zsófia irodalomtörténész.

A közönség május 10-ig szavazhat a Libri weboldalán és könyvesboltjaiban, áprilisban pedig a Könyvfesztiválon. A szavazók között 100 darab ajándék könyvcsomagot sorsolnak ki, ami a Libri irodalmi díjak tíz döntős könyvéből áll. A Libri irodalmi díj és a Libri irodalmi közönségdíj átadóünnepsége május 15-én lesz.

http://www.libri.hu/irodalmi_dij/

https://www.facebook.com/librikonyvesboltok

(X)

 

 

súgó
Kiállítással ünnepli 65 éves fennállását a Pécsi „Művészeti”
 
film
Valan – Az angyalok völgye
 
súgó
Gyere ki a Fényre! - Zsolnay Fényfesztivál