Júliusi Varázsórák
Júliusi Varázsórák
Papp András / 2024-07-02 súgó
Nyáron sem pihen a rendkívül népszerű Varázsórák programsorozat, melynek keretében játékos formában nagyon sokat lehet tanulni a fizikáról.

Tudjuk, hogy éppen vakáció van, és a háta közepére sem kívánja senki a tanulást, ám nagyon halkan megjegyeznénk, hogy ez a játékos forma érthetővé teszi ezt a nem mindenkinek egyszerű tudományágat.

A Megrázó kísérletek című sorozatban például vidám és hajmeresztő kísérleteket láthatunk az elektromosság és a mágnesesség témaköréből, az ártalmatlan szikráktól a „maguktól” világító fénycsövekig. Időpontok: július 2., 4., 12., 19., 26. 15.00.

A Legkedvesebb kísérletek című előadás hétéves kortól ajánlott. Ennek keretében az eddigi Varázsórák legkedveltebb és leglátványosabb fizikai kísérleteiből válogatnak, minden alkalommal más-más meglepetéssel. Időpontok: július 3., 9., 11., 18., 23., 25. 15.00.

A Nem élhetünk mágnesesség nélkül! elnevezésű alkalmakkor látványos kísérleteken keresztül mutatják be a mágnesek és az elektromágnesek világát. Időpontok: július 5., 10., 16., 24., 31. 15.00.

Öveges professzor a kísérleteit igen egyszerű eszközökkel mutatta be. Alapelve az volt, minél egyszerűbb egy kísérlet, annál többet ér. Ennek szellemében állították össze a Filléres kísérletek előadásait, melyek alapanyagai és eszközei ott hevernek környezetünkben. Időpontok: július 17., 30. 15.00.

Látogatóközpont – 24-es terem (Zsolnay Negyed) Július 2-től. Jegyár: 1700/2000 Ft

Tudtad?

2012-től tartja a Varázsórákat a Zsolnay Negyedben Szász János fizikatanár. Kitartása, elhivatottsága lenyűgöző, innen is köszönetünket küldjük neki felbecsülhetetlen értékű munkájáért.

lokál
Körtúra a Csodabogyó tanösvényen Vince napján
 
zene
Proxy + Palotai
 
film
Sodródás