José Cura
José Cura
Papp András / 2022-09-05 súgó
A „negyedik tenor” először Pécsett! – a komolyzene kedvelőinek ennél nagyobb hírt nem tudunk mondani így szeptember legelején.

José Curát sokan korunk egyik legnagyobb tenorjának tartják, szeptember 8-ai Kodály Központos koncertje éppen ezért kihagyhatatlan a műfaj rajongóinak. A Classical Singer Magazine az alábbi szavakkal méltatja Curát, amit a művész a honlapjának nyitóoldalán meg is oszt az olvasóival: „Ez a megdöbbentően komplett zenész az élő példa arra, hogy minden lehetséges, ha hű maradsz saját tehetségedhez, és hajlandó vagy kompromisszumok nélkül, keményen dolgozni... José Cura valóban tiszta művész, napjaink egyik legőszintébb és megalkuvást nem ismerő művésze, aki megőrzi sértetlenségét a művészetben és az életben egyaránt.”

Pécsi fellépésének első részében kamarazenekarral, majd a második részben a Nemzeti Filharmonikus Zenekarral közösen lép fel az argentin ikon, ahol olyan csemegék csendülnek fel többek között, mint a Bajazzók három legismertebb részlete (Prológ, Intermezzo, Vedd fel a zekéd), Verditől A végzet hatalmának nyitánya és az Otelloból Otello halála, valamint Bernstein Divertimentojából a Waltz.

Szó se róla, a koncertre a belépő nem túl olcsó, de egy ekkora sztár pécsi előadásáért érdemes egy kicsit a pénztárca mélyére nyúlni.

Kodály Központ (Breuer Marcell sétány 4.) Szeptember 8. 19:00. Jegyár: 8900/10900 Ft.

 

súgó
Nyári táncházak
 
zene
AmperKert - DJ Budai 
 
lokál
Tettyei romok: Pécs apokalipszise