Indul a Bertók-pódium
Indul a Bertók-pódium
promo / 2024-03-06 súgó
Pál Sándor Attila Daloskönyv (Magvető, 2023) című verseskötetének bemutatójával veszi kezdetét a Bertók László hagyatékát gondozó csapat és a Csorba Győző Könyvtár együttműködésében indított beszélgetéssorozat. Az ötkötetes, 2023-ban Horváth Péter Irodalmi Ösztöndíjat – a jelenlegi egyik legnívósabb független irodalmi elismerést – elnyerő szerzővel Mohácsi Balázs költő, kritikus, a Bertók-pódium házigazdája fog beszélgetni.

A beszélgetéssorozattal a Bertók László hagyatéka kapcsán végzett munka tartósan az offline térbe költözik, hogy a Kossuth-díjas pécsi költő nevének védjegye alatt gazdagítsa Pécs kulturális életét és emléket állítson a könyvtáros-népművelő Bertók Lászlónak, aki maga is szervezett irodalmi eseményeket. A sorozatban idővel tematikus beszélgetésekre éppúgy sor kerül majd, mint kötetbemutatókra.

A szervezők nemcsak a legfrissebb könyveket és szerzőiket kívánják elhozni a városba, hanem a magyar irodalom aktuális vagy éppen figyelemre méltó, de keveset tárgyalt témáit is pódiumra fogják állítani.

Tudásközpont (Universitas utca 2/a), március 11., 17:00.

További információk:

Facbook ITT.

Insta: bertok_laszlo_kolteszeti_dij

 

 

film
Kortárs Finn Filmnapok
 
ételital
Presszó a magasban
 
zene
Made in Pécs Fesztivál – Vendég: Eszék