Húsvétváró
Húsvétváró
Maljusin Mih / 2016-03-18 súgó
A tavasz minden közhely nélkül az újjászületés ideje: előbújnak az első rügyek és bimbók, a réteken szapora nyuszik és csibék ugrándoznak, eközben családok tömegei indulnak útnak a Zsolnay Kulturális Negyed felé.

Március 19-én és 20-án ugyanis Húsvétvárót rendeznek a Negyedben. Délutánonként a Ginkgo téren nyuszikat és egyéb jószágokat simogathatunk, a Látogatóközpontban pedig hímes- és kortárs tojáskiállítást nézhetünk meg.

19-én 10 órától az E78-ban interaktív Dúdoldát tartanak, a nap később kézműves foglalkozásokkal folytatódik, majd pedig az Iszkiri gyermekzenekar adja meg a szükséges lendületet.

20-án tojásírással és húsvéti pékfoglalkozással kezdődik az esemény, utána 11 órától A sötétben látó tündér című gyerekelőadást nézhetjük meg a kaposvári Csiky Gergely Színház művészeinek előadásában. Délután Csiri-biri Játszókert lesz, ahol tojáshordásban, tojásverésben és keresésben állíthatjuk próba elé csemetéinket. A Herkules Műhely díszgyárában végül lakáscsinosításhoz nyerhetünk ötleteket.

Zsolnay Kulturális Negyed Március 19-20., 10:00-tól. Ingyenes.

lokál
Mesél a város – Méhes Károly: A magasság mélyén
 
lokál
Isten hozott Marty McFly!
 
zene
Mayberian Sanskülotts