Frankofón Fesztivál
Frankofón Fesztivál
promo / 2020-03-03 súgó
Idén 28. alkalommal lesz Pécsett a Frankofón Fesztivál, ami több mint egy hónapon át változatos programokon keresztül mutatja be a francia nyelv és a különböző frankofón országok kultúrájának sokszínűségét.

Immár hagyományossá vált programjainkra idén is lehet számítani: március 19. és 22. között Frankofón Filmnapok lesznek az Apolló moziban, melynek során az idei év legjobb francia nyelvű filmjeit láthatja a pécsi közönség. Március 21-én ismét ott leszünk a Tettyén a Pétanque versennyel, este pedig a Trafikban Jean-Christophe, a pécsi Alliance Francaise igazgatója főz egy igazi francia bisztró-vacsorát. Március 26-án szervezzük a Nagymosást, ami egy nemzetközi, mindenki számára nyitott kollektív kiállítás.  Március 26. és 29. között a Francia Nyelvű Diákszínjátszásért Alapítvány kitartó munkájának köszönhetően immár 31. alkalommal jött létre a Diákszínjátszó Fesztivál a Bóbitában.

Emellett újdonságok is lesznek!  Március 8-án a Trafikban a svájci duó, a Meimuna (képünkön) fog elvarázsolni minket szép sanzonjaival és folkos hangulattal. Április 17-én konferenciát szervezünk a Tudásközpontban a Pécsi Tudományegyetem együttműködésével a körkörös gazdagság témájában, sőt azt is eláruljuk nektek, hogy májusban jön az Open Bidouille Camp, a DIY fesztiválunk!

Még több info: af.org.hu, vagy facebook.com/alliancefrancaise.pecs

(X)

ételital
A nagy kakaóscsiga-párbaj
 
lokál
Made in Pécs-díj 2022 – A Nívódíj kategória jelöltjei
 
lokál
Túlélni a nyarat - 20 tuti pécsi tipp a forróság ellen