Farsangoló HANGoskodás
Farsangoló HANGoskodás
Papp Viktorina / 2018-02-08 súgó
A Bóbita Bábszínház minden évben megrendezett egynapos farsangi fesztiválja a HANGoskodás, amely a gyermekelőadások mellett egy saját kezdeményezésű bábművész-díj átadója is egyben.

Hang Gábor legendás pécsi bábművészre emlékezve, az ő születésnapjához legközelebb eső szombaton adják át évenként hagyományosan a róla elnevezett rangos elismerést, a Hang Gábor-díjat, amelyet a bábszínház társulatának egy kiváló tagja nyerhet el titkos szavazás útján.

Egy ilyen díjnál pedig nem is lehet másként, minthogy a művészek kiváló előadásokkal ünneplik meg egykori kollégájukat, ráadásul teszik mindezt egy teljes napon keresztül, február 10-én. A délelőtti csecsemőszínházi előadást követően bábkészítő foglalkozásra látogathatunk el az apróságokkal, majd a Történet a tálról és a kanálról című – már 3 évesekkel is élvezhető – vendégelőadást nézhetjük meg a Szatmárnémeti Északi Színház társulatának előadásában. A darabot kora este a kiállításmegnyitóval egybekötött díjátadó követi. Ha gyermekelőadásokon kívüli programra vágynánk, akkor érdemes az utolsó műsort, vagyis a 16 éven felülieknek ajánlott, középkori témájú Vilmos és Kormos, avagy az erény és övet választanunk.

Bóbita Bábszínház (ZsKN) Február 10. 10:00-tól.

Részletes program ITT.

súgó
II. Karácsonyi Kiállítás és Vásár
 
zene
ZAJZAJZAJ podcast #4 // Kálocz Tamás (Fishing on Orfű)
 
zene
VII. Liz Feszt