Csillagászati Hét
Csillagászati Hét
Papp András / 2024-03-07 súgó
Aktuális űrkutatási, csillagászati témájú előadások, távcsöves bemutatók, interaktív kiállítás és a legnépszerűbb planetáriumi bemutatók várják a látogatókat a Csillagászati Hét során a Planetáriumban és a Zsolnay Negyed tereiben, azaz az amatőr és a profi csillagászok tobzódni fognak a programokban. A teljesség igénye nélkül most csak kiemelünk néhány jóságot a rengetegből.

Március 18-án, hétfőn 17 órától a Marsra utazhatunk Dr. Nagyváradi László előadásában, majd kedden is maradunk a vörös bolygón, hiszen hasznos túlélési tanácsokat ad kezdő marslakóknak Dr. Kovács József.

Március 20-án, szerdán A Naprendszer vándorai címmel az üstökösökről és a meteorokról hallgathatunk egy izgalmas előadást, csütörtökön pedig – derült idő esetén – 19:15-től távcsöves bemutató lesz, melynek során megnézhetjük a Holdat, a Jupitert és a téli csillagképeket.

Pénteken 15 órától Irányítsd a robotot! – Mars-küldetés gyerekeknek címmel egy nagyon izgi program lesz, melynek során egy 35 perces előadás után egy tablet segítségével robotot irányíthatnak a gyerkőcök a Mars felszínén.

Szombaton 10:30-tól 16:30-ig kilencven (!) tapintható, domborított, egyedileg festett modell segítségével ismerhetjük meg Naprendszerünk égitesteit. A tapintható, interaktív tárlat megalkotói a vak és gyengénlátó embereknek hiánypótló módon nyújtanak betekintést az univerzum leginkább látás útján megismerhető világába. A kiállítás érdekessége, hogy látók és látássérültek is egyformán élvezhetik a programot.

A Csillagászati Hét eseményei belépőjeggyel látogathatók, az egyes programok jegyárairól érdemes előre tájékozódni, jellemzően azonban 1200-2200 Ft-tal lehet számolni.

Planetárium, Zsolnay Negyed, Március 18-24.

Részletes program ITT.

 

súgó
V. Pécsi Csokoládé Karnevál
 
súgó
Színe-Java
 
lokál
Frida - A benned rejlő ikon