Bostoni Ifjúsági Filharmonikus Zenekar
Bostoni Ifjúsági Filharmonikus Zenekar
szerk / 2018-06-01 súgó
A New York Times szerint „a zenekar tagjai éveiket meghazudtoló kohézióval és érettséggel játszanak”, kiemelkedő tehetségüket, briliáns játékukat Benjamin Zander vezényletével Pécsett is megmutatják.  

A nyári koncerten nem titkolt célja a Bostoni Ifjúsági Filharmonikus Zenekarnak, hogy elkalauzoljanak bennünket Mahler talán legismertebb mesterművének érzelmekben gazdag, katartikus világába.

Nem múlhat el zenei évad anélkül, hogy Benjamin Zander (képünkön) ne nyúlna hozzá újra Mahler valamelyik szimfóniájához. Az osztrák-cseh szerző zenéjéhez való különleges vonzódását mutatja a világszerte ismert és nemzetközileg is elismert számtalan díjnyertes lemezfelvétel. Ha van olyan kimagasló műve Mahlernek, ami szinte mágnesként vonzza, állandóan foglalkoztatja Zandert, akkor az a 9. szimfónia. Számára Mahler 9. szimfóniájának dirigálása mindig felkavaró, de egyben megnyugvást hozó érzés is, olyasvalami, mint egy hazatérés. Az általa vezetett Bostoni Ifjúsági Filharmonikusok ezúttal Hádész sötét világába invitálnak bennünket, aminek reménytelen, sivár szomorúságába fiatalos lendülettel mégiscsak beleszövik az elmúlás kérlelhetetlen ténye és az öröklét meglehetősen bizonytalan ígérete közötti szivárvány-hidat, mindannyiunk örömére és megnyugvására.

Kodály Központ (Breuer Marcell sétány 4.) Június 22. 19:00. Jegyár: 1900 Ft.

 

 

lokál
Tavaszi munkálatok az Állatkertben
 
súgó
Festői szerelmek Pécsett
 
lokál
Made in Pécs-díj 2017 – A győztesek