Az első rajzaim
Az első rajzaim
szerk / 2020-05-25 súgó
Mindenki féltve őrzi a szülei által összegyűjtött gyerekkori rajzait. Mi most pécsi grafikusokat kértünk meg arra, mutassák meg első rajzaikat, hogy láthassuk, miként bontogatták szárnyaikat a későbbi művészek. Sok szép munkát kaptunk, köszönjük szépen!

Biacsics Renáta „Renya” – grafikusEzeket kb. 8 évesen rajzoltam, és ez egy egészen bonyolult projekt volt. Ez egy képregénysorozat, aminek egyik darabjából fotóztam ki oldalpárokat. Időszakonként készítettem új füzetkéket, új sztorikkal. A címe Térkép (fogalmam sincs, miért), a főszereplő egy szitakötő lány, aki történetesen a gyerekkori énem. Szuperképessége, hogy a piros ujjából villámot bocsát ki, amivel legyőzheti ellenfelét, a cicalányt (az ikertestvérem alteregóját), akinek a zöld ujjából szivárvány árad. A történet végére mindig kiderül, hogy a villám erősebb a szivárványnál, a szitakötőlány pedig egy díszes ruhában ünnepli győzelmét. A szomorú tény az, hogy ezzel párhuzamosan a tesóm is készített képregényeket, ahol a sztoriban mindig én veszítettem.

Melkovics Ágnes – keramikus, tetováló


Ezt a rajzot 2002 körül készíthettem, 8-9 éves koromban. Ez az alkotás jelenleg is édesapám irodáját dekorálja az új munkáim mellett, ezért is választottam pont ezt. Mindig is szerettem figurálisat rajzolni, ez akkor is így volt.

Bordás Melinda – grafikus, kalligráfus

Oviban rajzoltam ezt a medve tanulmányrajzot. Ahogy látjuk, a képen fordított kémény lábakkal jelenítettem meg az állatot, széles, kedves mosollyal, és ölelésre tárt karokkal, mellyel az akkori boldogságomat szerettem volna kifejezni. A kép jobb felső sarkában egy alma látható, akkoriban ezt a jelet használtam aláírásként.

Treszner Barbara – grafikus

Ez a kép gyerekkoromban készült a Bártfa óvodában, ahol előszeretettel ültem le az asztalhoz festeni, rajzolni, színezni. Főleg a családdal átélt pillanatokat jelenítettem meg a rajzokon. Nyaralás, telelés, karácsonyozás, kirándulás. A óvónénik fel is figyeltek a kézügyességemre, és tanácsolták a szüleimnek, hogy később írassanak be rajziskolába vagy rajzszakkörre, és a szüleim így is tettek.

Gróf Balázs – grafikus, képregényrajzoló, rajzfilmes


Annyi a rajz születésének az oka, hogy megláttam egy szabad fehér felületet, és nekiálltam kitölteni. Ahogy elnézem, akkor pont a kalóz macskák voltak a kedvenceim. Ovis voltam, olvasni még nem tudtam, fogalmam nem volt, hogy mi az a könyv, amit összefirkálok.

 

lokál
Hogyan szeressünk bele újra a rég nem látott városunkba?
 
lokál
Made in Pécs-díj: Az év civil projektje
 
súgó
POSzT