Akinek a legfontosabb a közösségben való létezés
Akinek a legfontosabb a közösségben való létezés
promo / 2022-05-10 súgó
Tölgyfa Gergely 2020-ban végzett a Színház és Filmművészeti Egyetemen drámainstruktor-drámajátékos szakon. Az Eck Imre Alapfokú Művészeti Iskola dráma-, és színjáték tanszakának vezetője, de tanít a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskolában drámajátékot is.

Mikor kezdett érdekelni a színház világa?

Elsőéves voltam a Kodály Gimnáziumban és szerettem volna valami újat kipróbálni. Volt ott egy kistanár, aki bejött törit tanítani, a későbbi főnököm, Tóth Zoltán. Ő tartott az iskolában színjátszót, ráadásul teljesen más hozzáállással tanított, mint a többi tanár és engem kíváncsivá tett. Jelentkeztem nála.

Mik voltak a terveid érettségi után?

Akkor még azt gondoltam, hogy színészetet fogok tanulni, de Budapesten a második rostán kiestem. Kaposváron maradhattam volna, de azt éreztem, hogy engem jobban érdekel a csapatmunka, a közösségben való létezés, vagyis a diákokkal való foglalkozás.

A rendezés vonzott inkább?

Inkább a csoportvezetés, mert a rendező elsősorban a végeredmény, a produkció létrehozásának érdekében tart össze egy csapatot, engem pedig maga a folyamat érdekel inkább.

Mit tanítasz a Művészetiben?

Drámajátékot, és drámaelőkészítő csoportot viszek, ők azok, akik később szeretnének felvételizni a drámatagozatra, ebben segítek nekik egy színjátszó csoportban való részvétellel. És van még öt színjáték csoportom, ahol csoportvezetőként tevékenykedem.

ételital
Teszteltük: Kijárat
 
súgó
Zeneszüret Fesztivál
 
lokál
Irány a Mecsek!