A Tamás-templom kórusa Pécsett
A Tamás-templom kórusa Pécsett
/ 2017-03-01 súgó
Orgona és kivételes énekhangok kórusmuzsikája csendül fel a Pécsi Bazilikában március 18-án este a Filharmónia Magyarország népszerű sorozatának, az Angster-bérletnek keretében.

A híres orgonaépítő mesterről elnevezett Angster-bérlet március 18-ai, este fél nyolckor kezdődő hangversenyén Gotthold Schwarz karnagy vezetésével a lipcsei Tamás-templom kórusa varázsolja el kivételes énekhangokkal a pécsi közönséget. A világ egyik legismertebb és legnagyobb hagyományokkal rendelkező fiúkórusa, a Thomanerchor (Tamás-kórus) a németországi Sachsenben található. A kórus, melynek működése elképzelhetetlen az iskola és a Tamás-templom nélkül, immár 800 éves múltra tekint vissza, mottójuk: „Hit, ének, tanulás”.

Érdemes a 2017-es naptárba feljegyezni, hogy a következő évad olyan különlegességeket tartogat, mint a Pécsi Művészeti Symphonic Band és Philharmonic Band, valamint az oxfordi New College Kórus hangversenye!

A lipcsei Tamás-templom kórusának koncertjére jegyek 4900, 3900 és 2900 forintos áron kaphatók, a 2017-es évadra pedig bérletek már válthatók a Filharmónia Magyarország pécsi jegyirodájában (Kodály Központ, Breuer Marcell sétány 4., Tel.:72/310-539) és a www.jegymester.hu oldalon.

(X)

súgó
Nyári táncházak
 
lokál
Cool pécsi esszencia
 
lokál
Városból vidékre 2.: „Jobban szeretek nádi poszátára ébredni, mint mentőautóra”