Túraajánló: Mókus tanösvény 
Túraajánló: Mókus tanösvény 
promo / 2023-11-08 lokál
A könnyed, 4,5 km hosszú körtúra a Mecsekerdő Zrt. Mókus Suli Erdészeti Erdei Iskolájának tanösvénye, amely kiváló terepet biztosít az ott zajló oktatáshoz, ugyanakkor bárki számára kiváló kikapcsolódást jelenthet a hétvégi időszakban is.

A túra során csupán a fehér alapon barna mókusjelzést kell követni, hogy tölgyesen, bükkösön áthaladva megismerhessük a mecseki erdők változatos élővilágát. 

A digitális megoldások híveinek kedvezve egy telefonos alkalmazás is készült a tanösvényhez. A Mecsek Discovery Center app segítségével izgalmas feladványokon keresztül, virtuálisan gyűjthetjük a makkot Mókus Attissal, a látogatóközpont mókus figurájával.

Megközelítése: a Pécsről Komlóra vezető 66-os számú főúton, a város határától kb. 1,5-2 km-re a Mecsextrém Park parkolója melletti műútról indul. Parkolási lehetőség a Mecsextrém Park parkolójában. Tömegközlekedéssel Pécs felől a 4-es számú helyi járattal (végállomása Árpádtető), vagy a Pécsről Komlóra induló menetrendszerinti távolsági járattal közelíthető meg az év minden időszakában. Gyalogosan a Hősök terétől a zöld sáv jelzésen (Z) Rigó-kútig, onnan egyenesen tovább az erdészeti úton Árpádtetőre érkezhetünk.

lokál
Meló-Diák szakmai gyakornoki program az IT-munkaerőpiac fejlesztéséért
 
ételital
Törzshely: Szénás-Máthé Nándor - Nappali
 
film
Jupiter holdja