Székelyudvarhelyről Pécsre
Székelyudvarhelyről Pécsre
promo / 2020-09-04 lokál
Szabó Zsolt 1997-ben született Székelyudvarhelyen. Ott járta iskoláit, majd a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem bábművész szakán szerzett diplomát 2019-ben. Még az év augusztusában, éppen egy esztendeje, Pécsre költözött. Az Apolló Kulturális Egyesület munkatársát mutatjuk be.

Hogyan kerültél Pécsre?

5-6 évvel ezelőtt jártam itt először egy árnyjátékfesztiválon, és akkor úgy megragadott a város, hogy elhatároztam, itt fogok élni.

Mi az, ami nagyon más volt, mint odahaza?

Minden más volt. Például rendkívül jó érzés volt, hogy itt minden felirat magyar nyelvű.

Mindjárt az Apolló Egyesülethez kerültél?

Igen. Nem bábszínészként, hanem drámatanárként, az Apolló művészeti iskolájába, az Eck AMI-ba.

De színészként is szerepeltél.

Az Antihősben vettem részt, amely korábbi verziójában tartalmazott táncos elemeket, azt alakítottam át bábos jelenetekké.

Mi vár rád szeptembertől?

Öt csoportom lesz drámatanárként, két általános iskolai, két középiskolai és egy vegyes, az Éltesben. Az Escargo egyik előadásában kapok szerepet, Háy János Szilveszter című darabjában, melynek október 22-én lesz a bemutatója az Escargo újonnan kialakított színháztermében, az Endresz György utcában. Játszom a Kihívás című darabban és a Mars kolóniában is, továbbá a korábban sikereket elért Mákkirályfiban, amelyet új szereposztásban újít fel a rendező, Szalai Ádám. És nagy kihívás: ősztől színjátszó tanszékvezető leszek az Eckben.

(X)

ételital
Kávéval az őszbe
 
zene
AmperKert
 
lokál
Római kori turisztikai úthálózat pécsi mérföldköve