Római kori turisztikai úthálózat pécsi mérföldköve
Római kori turisztikai úthálózat pécsi mérföldköve
promo / 2022-12-29 lokál
A pécsi DDTG Nonprofit Kft. által partnerként megvalósított ISTER projekt keretében a Janus Pannonius Múzeum Pierre Székely Kőkertjének bejáratához került az a turisztikai mérföldkő, ami a Duna-menti országok római kori úthálózatának állít emléket. A mérföldkő átadásán a városi múzeumot Pásztor Andrea igazgatóhelyettes képviselte.

Az Interreg Duna Transznacionális Program keretében megvalósuló ISTER projekt fő célja a Duna régió országaiban található ókori római úthálózat újrafelfedezése és újjáélesztése, hiszen ez a fő mozgatórugója a kulturális és természeti örökség fenntartható használatán alapuló területi fejlődésnek. A Duna régió országait földrajzilag és kulturálisan is összekötő úthálózat megfelelő keretet biztosíthat a tapasztalatcserére és a közös fejlődésre.

Az ISTER projekt végső célkitűzése egy turisztikailag is bejárható, kisebb leágazásokkal tarkított, egybefüggő útvonal, amelynek fizikai megjelenítésében egységes arculatú „mérföldkövek” segítenek, melyeken az információk QR kódok segítségével érhetők el.

A fentieken túl a projekt szerepet vállalt a helyi intézmények és partnerek
tudásának növelésében, kapacitás-fejlesztésében.

Magyar részről megvalósítóként Veszprém Megyei Jogú Város és a pécsi székhelyű DDTG Nonprofit Kft. tagja a konzorciumnak.

A projekt hivatalos honlapja: www.interreg-danube.eu/approved-projects/ister

A többi mérföldkő helyszínéről és a projektről az oszlopon szereplő QR kód alapján lehet tájékozódni.

A projekt a Duna Transznacionális Programból, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, az Európai Unió és a Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg.

 

lokál
Először rendez Pécsett SWIMATHON-t a Pécsi Közösségi Alapítvány
 
lokál
A Made in Pécs-díj 2015 jelöltjei – Kultúra Junior
 
lokál
Zöld Pécs - Az év gyógynövénye: Fekete nadálytő