Példaképp 5. – Céltudatosság viszi előre a jó ügyeket
Példaképp 5. – Céltudatosság viszi előre a jó ügyeket
/ 2017-10-20 lokál
Lengvárszky Szabolcs és Levente nem a családban kezdtek a vállalkozói szemlélettel ismerkedni. Viszont a tanár végzettségű szülők ügyeltek az eredményorientált nevelésre: a sikerekért meg kell dolgozni. A kockázatvállalást már a testvérek adták a recepthez, és most mindketten vállalkozók.

Az év fiatal üzletembere kamarai díjjal kitüntetett Szabolcs már az egyetemen kezdte komolyabban venni az életet. „Bár a menedzserszemléletemnek általános iskolában voltak előjelei, amikor éves célokat vetettem papírra" – meséli az országos partnerhálózattal és előfizetőkkel rendelkező Vannet internetszolgáltató ügyvezetője. Az öccsével alapított Light Film Studiót stratégiával, tapasztalattal és kapcsolati tőkével segíti, az operatív feladatokat az öt évvel fiatalabb Levente viszi. „Gyerekkoromtól mindig egy picit Szabi nyomában jártam, pedig más típusok vagyunk. Az utunk is más, én szemlélődőbb vagyok, de egyben hasonlítunk: csapatban gondolkodunk” – mondja az üzleti filmkészítéssel és fotózással foglalkozó vállalkozás vezetője.

Szabolcs is sokat tanul segítés közben, hiszen teljesen más üzleti modellről van szó: „A Vannetnél viszonylag pontosan meg tudunk előre tervezni egy üzleti évet. A projektalapú működés is tervezhető, csak másként."

„Nekem sokszor az a dolgom a Light Film Studiónál, hogy a Szabi tanácsait megfontoljam és a megfelelőket kiválasztva illesszem a videós szakmához, és ez alapján hozzak döntéseket" – teszi hozzá Levente. 

Az önkéntes kamarai tagok nem vallják magukat született vállalkozóknak, de szerintük a céltudatosság viszi előre a jó ügyeket, mint amilyen az előremutató gazdasági közösségek építése is.       

(Vállalkozásfejlesztéssel, innovációval, humánerőforrás-fejlesztéssel, kreatív iparral, a város és a régió gazdaságával kapcsolatban még több információt a pbkik.hu, a pecsgazdasaga.hu és a www.facebook.com/pecsikamara oldalakon találsz.)

(X)

ételital
Ízek ajándékba
 
súgó
Torzonborz visszatér!
 
zene
Stoned Jesus