Pécsi Borozó
Pécsi Borozó
Papp András / 2021-10-28 lokál
Boros témában megkerülhetetlen a Pécsi Borozó című, Pécsett írt és szerkesztett, de országos terjesztésű gasztronómiai és bormagazin, ami sajnos tavaly ősszel, az 50. lapszáma után megszűnt. Az online térben azonban tovább működik a lap.

2008 tavaszán indult útjára a Pécsi Borozó, kezdetben ingyenesen terjesztett lapként. 2013-ban azonban a megszűnés szélére sodródott a magazin, és ez volt az a pont, amikor a Made in Pécs és a Pécsi Borozó élete átmenetileg összefonódott, ugyanis két éven keresztül nálunk jelent meg melléklet formájában a bormagazin. 2015-ben azonban új erőre kapott a lap, és értékesítéses formában országos elérésűvé vált. 2020 őszén azonban a történet véget ért. A lap megszűnésének okairól a főszerkesztőt, Győrffy Zoltánt kérdeztük: „Partnereink piaca a pandémia kapcsán egyik percről a másikra összeomlott, az amúgy is általánosan visszaeső lapértékesítés szinte leállt. Ez felgyorsította a megszűnésünkhöz vezető folyamatokat. Én ekkor jutottam el addig, hogy érzelmileg, fizikailag és anyagilag is elég volt. Elértük azt a pontot, ami után már nem szerettem volna ebbe többet beletenni. Nem volt egyszerű ezt a döntést meghozni. Továbbra is hiszek abban, hogy sokkal több mindent lehetne a Pécsi Borozóból kihozni, de belefáradtam. Az ember legyen tisztában azzal, hogy mennyi erőforrása van. Nekem ennyi volt”. A magazin azonban tovább él, a pecsiborozo.hu folyamatosan szállítja a friss boros híreket, ám mi egy kicsit szomorúak vagyunk, hiszen mégiscsak jobb kézbe venni egy szépen elkészített lapot, mint egy laptopot. 

 

súgó
A lilahajú tündér
 
ételital
A szőlő és bor városa 4. – A klónok itt vannak
 
film
Liza, a rókatündér