Pécsi Borozó
Pécsi Borozó
Papp András / 2021-10-28 lokál
Boros témában megkerülhetetlen a Pécsi Borozó című, Pécsett írt és szerkesztett, de országos terjesztésű gasztronómiai és bormagazin, ami sajnos tavaly ősszel, az 50. lapszáma után megszűnt. Az online térben azonban tovább működik a lap.

2008 tavaszán indult útjára a Pécsi Borozó, kezdetben ingyenesen terjesztett lapként. 2013-ban azonban a megszűnés szélére sodródott a magazin, és ez volt az a pont, amikor a Made in Pécs és a Pécsi Borozó élete átmenetileg összefonódott, ugyanis két éven keresztül nálunk jelent meg melléklet formájában a bormagazin. 2015-ben azonban új erőre kapott a lap, és értékesítéses formában országos elérésűvé vált. 2020 őszén azonban a történet véget ért. A lap megszűnésének okairól a főszerkesztőt, Győrffy Zoltánt kérdeztük: „Partnereink piaca a pandémia kapcsán egyik percről a másikra összeomlott, az amúgy is általánosan visszaeső lapértékesítés szinte leállt. Ez felgyorsította a megszűnésünkhöz vezető folyamatokat. Én ekkor jutottam el addig, hogy érzelmileg, fizikailag és anyagilag is elég volt. Elértük azt a pontot, ami után már nem szerettem volna ebbe többet beletenni. Nem volt egyszerű ezt a döntést meghozni. Továbbra is hiszek abban, hogy sokkal több mindent lehetne a Pécsi Borozóból kihozni, de belefáradtam. Az ember legyen tisztában azzal, hogy mennyi erőforrása van. Nekem ennyi volt”. A magazin azonban tovább él, a pecsiborozo.hu folyamatosan szállítja a friss boros híreket, ám mi egy kicsit szomorúak vagyunk, hiszen mégiscsak jobb kézbe venni egy szépen elkészített lapot, mint egy laptopot. 

 

súgó
Ide nekünk az Oroszlánt is!
 
lokál
Természetes légkondi, avagy az erdei hűsölés szabályai
 
ételital
„A jó kenyér testet és lelket táplál”