Pécs is menő nyári úticél
Pécs is menő nyári úticél
szerk / 2021-05-04 lokál
A nyár közeledtével, ezzel együtt pedig az enyhítések belengetésével megkezdődött a nyaralások tervezése. Egy felmérés szerint Pécs is sok turistára számíthat.  

Ahogy a vírus enged a szorításából, ahogy napról-napra nő a beadott oltások száma, úgy jelent be a kormányzat fokozatos enyhítéseket a súlyos tiltásokból. Ez pedig arra sarkalja az embereket, hogy nekiálljanak megtervezni az idei nyaralásukat. A Szállás.hu és az Ipsos reprezentatív felmérést készített ez ügyben, melyből sok érdekesség kiolvasható. Például az, hogy a tavaly ilyenkori foglalásoknak a többszöröse érkezik erre a nyárra, ami azt mutatja, hogy az emberek már nagyon mozdulnának a holtpontról és szeretnének néhány napot önfeledten eltölteni távol az otthonuktól. Jellemzően 4 éjszakát terveznek és maximum 100 ezer forint körüli szállásköltséggel számolnak 3-4 fő részvételével. Az idei nyári foglalások 33%-a apartmanba szól, hotelbe 25%-nyi nyaraló menne. Kizárólag belföldi nyaralást a lakosság kétharmada tervez, külföldre 10-ből ketten mennének, ez pedig a belföldi turizmus nagyfokú fellendülését mutatja, amit csak üdvözölni tudunk. A Szállás.hu előfoglalási adatai alapján a Balaton továbbra is népszerű, a foglalások 35%-a ide szól nyárra. A TOP 10 belföldi úticél között az első helyezett és további 3-4 település is a Balaton térségében van. Az abszolút favorit – nem meglepő módon – Siófok. Az élmezőnyben van Balatonfüred, Hajdúszoboszló, Hévíz, Eger, Gyula, Zalakaros, Pécs, Balatonlelle és Szeged is.

Ha jobban megnézzük ezt a szép listát, egyből szembetűnő, hogy a nyaralni vágyók elsősorban a vizet, a fürdőket keresik. Pécs amolyan kakukktojás-szerű ebben a felsorolásban, de örömteli, hogy a keresett úticélok között vagyunk. Most már „csak” meg kell tölteni jó programokkal a nyarat, hogy az idelátogatók valóban megtudják, mennyire fain város is ez. 

(Fotó: Kurdi József)

 

súgó
Vitéz László 
 
ételital
Teszteltük: Block Coffee Room
 
súgó
Energiaáramlás a Pannon Filharmonikusokkal