Neked munka, nekem álom
Neked munka, nekem álom
Maljusin Mih / 2016-03-09 lokál
Április 27-től Pécsen is folytatódik a Neked munka, nekem álom elnevezésű országos akció. Az Írországból indult kezdeményezés idén hat magyarországi városban érhető el megváltozott munkaképességű fiataloknak, és társadalmilag tudatos munkavállalóknak.

A Special Pécs Alapítvány Köztársaság téri irodájában már zajlanak az előkészületek. A Fogd a Kezem Alapítvány társszervezeteként működő egyesülés megváltozott munkaképességű fiatalok foglalkoztatását segíti. Az Alapítvány tevékenysége idén a Neked munka, nekem álom című programmal bővül. A program célja, hogy sérült fiatalok egy napra kipróbálhassák magukat olyan munkaterületen, ami eddig számukra nem volt hozzáférhető – mondja Bartalos Attila, a szervezet munkahelyfeltárója.

A tavalyi, budapesti programhoz állatkerttől, kertészettől, étteremtől kezdve rádióállomáson át kémiai laborig számos munkáltató csatlakozott. A kedvező visszhang miatt a szervezők úgy döntöttek, hogy idén további városokat vonnak be a kezdeményezésbe, így jutott el Pécsre a program.

A projekt célja elsősorban a munkavállalók álmainak valóra váltása egy teljes napra. A másik jótékony hatás a programhoz kapcsolódó munkáltatók érzékenyítése, ezzel együtt pedig lehetőség nyílhat a résztvevők közötti hosszabb távú együttműködésre, és a nagyközönség figyelmének megragadására is – részletezi a szervező.

Már zajlik a résztvevők felkutatása, ebben a munkában az egyetem Támogató Szolgálata is részt vesz. A program nyitott mind a munkáltatók, mind a reménybeli munkavállalók felé. Az érdeklődők a rendezőkkel legegyszerűbben a Special Pécs közösségi oldalán keresztül vehetik fel a kapcsolatot.

(Bővebb információ a Fogd a kezem Alapítvány Speciál munkerő-közvetítéséről: http://fogdakezemalapitvany.hu/szakmai-szolgaltatasok/special-munkaero/)

ételital
Teszteltük: Block Coffee Room
 
súgó
Lourdes-i keresztút
 
ételital
Teszteltük: Soul Kitchen