Műszaki pálya a biztos jövőkép
Műszaki pálya a biztos jövőkép
promo / 2019-12-03 lokál
Hiánypótló képzés indult a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karán. Mostantól műszaki mérnökasszisztens oklevelet is szerezhetsz számos szakmaterületen.

Általános gépészet, komfortgépészet, elektrotechnika-elektronika, környezetvédelem-vízgazdálkodás, ortopédiai műszerész szakok közül választhat a felvételiző. A szakképzésben résztvevő hallgatóink a két évből egy félévet partner ipari vállaltnál, szakmai gyakorlat formájában teljesítenek. A Műszaki FOKSZ képzésében lehetőségük van belekóstolni a mérnöki szakok témáiba is. Az itt megszerzett krediteket a BSc tanulmányokba részben beszámítjuk, ezzel akár egy évet is spórolhat a hallgató a későbbi képzés során. A szakirányoknak megfelelően a régió jelentős ipari és intézményi képviselőivel állunk kapcsolatban. Az újdonságnak számító ortopédiai műszerész képzést a PTE Általános Orvos Kara, a PTE Klinikai Központja és a Karon működő PTE 3D Központ is támogatja.

A FOKSZ képzésben résztvevő hallgatóink is részesülnek mindazon támogatásokból és lehetőségekből, melyek az egyetemi élet velejárói. A PTE MIK-en, a ma már 500 nemzetközi diákot oktató intézményben, valódi „multikulti” környezetben a nyelv gyakorlására a hétköznapokon is lehetőség van. Tervezd velünk a jövőd!

(Készült az EFOP – 3.4.4-16 – 2017-00004 pályázat támogatásával)

(X)

súgó
Mindannyian előítéletesek vagyunk…
 
lokál
Portré: Kőműves Glória
 
lokál
Gyárvárosi sikertörténet: Élmény-Tár