Minden nap könyvünnep az Ifjúság úti Bookline Lapozóban
Minden nap könyvünnep az Ifjúság úti Bookline Lapozóban
promo / 2022-09-16 lokál
A PTE campusán található ingyenes könyvcsereponton mindig számíthatunk valami izgalmas felfedezésre.

Idén tavasszal indult, de máris sok pécsi könyvbarát életében fix pont az Ifjúság úti PTE campus közepén található Bookline Lapozó könyvcserepont.

A zöld és bükkfa színben pompázó, boltíves kis kioszk elsődleges célja, hogy az otthon kallódó, sokszor csak a polcot foglaló köteteknek friss olvasókat találjon – gazdáiknak pedig inspiráló cserekönyvet, amit már tényleg szívesen a kezükbe is vesznek.

A szolgáltatás, ahogy maguk a könyvek is, teljesen ingyenes, és a Lapozó kialakítása lehetővé teszi, hogy akár helyben is olvasgassunk – így nem csoda, hogy a cserepont a pécsi könyvbarátok kedvelt találkozóhelyévé vált, ahol nem csak diákokkal találkozhatunk.

A könyvek mellett remekül lehet gondolatokat is cserélni a kínálat böngészése közben, akár korábban felfedezett kincsekről, akár az általunk éppen a polcra tett olvasmányokról. És persze sokat elmond a betérőkről az is, hogy éppen milyen köteteket lapozgatnak, illetve visznek haza.

A pécsi egyike volt az első Lapozó helyszíneknek, de ma már Szegedtől Győrig az ország számos pontján megtalálhatjuk a jellegzetes boltíves kioszkokat. Aki Baranyán kívüli barátoknak ajánlaná a lehetőséget, a bookline.hu/lapozo oldalon érheti el a cserepontok országos listáját.

(X)

 

zene
Petruska + Szeder
 
lokál
A Logiscool táborok a digitális jövő alkotóit keresik
 
film
Férfiak és csirkék