Made in Pécs-díj: Az év terméke
Made in Pécs-díj: Az év terméke
szerk / 2018-12-05 lokál
Decemberi lapszámunkban bemutattuk a 2018-as év Made in Pécs-díjainak jelöltjeit, most pedig sorra vesszük őket itt is.

Déli Fény

Nagyon ráfért már a Pécsi Borvidékre egy olyan termék, ami tényleg kimagasló minőségű. A Pécsi Összhang nevű, pécsi bortermelőkből verbuválódott egyesület által életre hívott fehér borházasítás a Déli Fény. 2017-ben öt termelő készítette el, bemutatójuk idén augusztusban volt. A borászok könnyed, befogadható, de nem súlytalan házasítást akartak készíteni, egyfajta „fehér bikavért”. Szerintünk sikerült, kortyolgatjuk is folyamatosan! Gratulálunk!

RenyaGyár pólók

„Csicskagyász”, „Alsó Tízezer”, „Tegnap is ma aludtunk el, és ma is holnap fogunk”, „Minden punknak van anyukája” – csak néhány pólófelirat a RenyaGyár idei kollekciójából. A kezdeményezés mögött – többek között – Biacsics Renáta pécsi grafikusművész áll, aki elcsípett mondatok felhasználásával készíti képeit, és most már pólóit is, melyek idén ellepték Pécs utcáit. Az ötletes pólók láttán mindig jókedvre derülünk.

Nosiboo Go

A Nosiboo egy igazi pécsi sikersztori! A gyermekbarát elektromos orrszívó egy prémium kategóriás orvostechnikai eszköz, melynek ötlete, szabadalmaztatása, megvalósítása és gyártása Pécshez köthető. A számos nemzetközi díjjal kitüntetett termék ebben az évben új verzióval lépett a piacra, a Nosiboo Go-val, ami nem más, mint a Nosiboo hordozható, kicsinyített verziója. Kisgyerekes szülők örülni fognak az új találmánynak, az biztos!  

zene
Plusz egy új helyszín: Sárkány Barlang
 
súgó
Társulatra szabva
 
lokál
Városból vidékre 2.: „Jobban szeretek nádi poszátára ébredni, mint mentőautóra”